A Heves Megyei Pedagógiai Intézet 1993-ban teremtette meg a hagyományt, hogy minden év júniusában fogadáson látja vendégül, azokat a tanulókat és felkészítő tanáraikat, akik a tanév során, a tanulmányi versenyeken kiemelkedően teljesítenek. A fogadás hagyományát az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja is tovább vitte. A mai eseményen több mint ötvenen vehettek át díszoklevelet.

A Heves Megyei Pedagógiai Intézet immár csaknem 20 éve vándorserleg díjakat is alapított. Azóta minden évben azok az általános és alapfokú művészeti iskolák vehetik át egy évre a serlegeket, melyek az Oktatási Hivatal által meghirdetett versenyeken jól szerepeltek. A megye legjobb városi általános iskolának alapított serleget idén a Hatvani Kodály Zoltán Általános Iskola kapta. A díjat Jagodics István intézményvezető vette át.

– Az intézményünk az értékközvetítő és képességfejlesztő pedagógiát képviseli. Az egyik alaptételünk az, hogy minden gyermek tehetséges valamiben. A tanáraink azon dolgoznak, hogy fejlődjenek a diákok és tehetséges felnőttek váljanak belőlük. Az idei tanév nagyon jól alakult, az iskolánkat is felújítottuk, hogy jobb és szebb közegben fejlődjenek a tanítványaink – részletezte Jagodics István, a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola intézményvezetője.

A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusnak járó emlékplakettet ebben az évben Karácsonyné Hajdusek Zsuzsanna a Kodály Zoltán Általános Iskola tanára kapta. A díjat Bekecs Andrea, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója adta át.

– Vizuális kultúrát, természetismeretet és biológiát oktatok a gyereknek, így igyekszem a környezet szeretetére nevelni a diákjaimat. Évek óta kimagasló eredményeket érünk el a tanítványaimmal a versenyeken és a pályázatokon. Gyakran rajzolunk kint a friss levegőn és sokat kirándulunk – mondta Hajdusek Zsuzsanna a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanára.

Az ünnepségen több hatvani tanulót is kitüntettek, számos tantárgyban kimagasló eredményeikért. Orbán Anna Lili országos első helyezést ért el anyanyelv, szövegértés és komplex természetismeret kategóriákban nyújtott kiemelkedő tudásáért. A programon felléptek a Kocsis Albert Zeneiskola növendékei is, akik fuvolázással és énekléssel emelték az esemény hangulatát.

Fotó: Albert Péter