A Heves Megyei Pedagógiai Intézet 1993-ban teremtette meg annak a hagyományát, hogy minden év júniusában díjátadó ünnepségen látja vendégül és dicsérő oklevéllel tünteti ki azokat a tanulókat és felkészítő tanárokat, akik a tanév során az Intézet által meghatározott tanulmányi versenyek megyei fordulóin 1,. az országos fordulón 1-10. helyezést értek el.

A Heves Megyei Pedagógiai Intézet immár közel 20 éve vándorserleg díjakat is alapított. Azóta minden évben azok az általános és alapfokú művészeti iskolák vehetik át egy évre a serlegeket, melyeknek diákjai az Oktatási Hivatal által meghirdetett és koordinált versenyeken kiemelkedően szerepelnek.

A díjátadó ünnepségen Lestyán Balázs alpolgármester is megjelent. – Mikor beléptem a díjátadó terembe, azonnal több hatvani pedagógust és diákot láttam meg, mely azt jelezte, hogy Hatvanból szép számmal kapnak kitüntetést – közölte Lestyán Balázs. Az alpolgármester hozzátette: a városvezetés nagyon büszke az oktatási intézményekre, akik egész évben lelkiismeretes és kitartó munkát végeznek, valamint a szép eredmények azt mutatják, hogy a városban színvonalas pedagógiai munka folyik.

A legjobb városi általános iskolának alapított serleget idén a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola kapta. A díjat Polonkai Zoltánné intézményvezető vette át. – Immáron hatodik alkalommal kapta meg intézményünk az elismerést, mely nagyon nagy megtiszteltetés mind a teljes nevelő testületnek, a diákjainknak, a szülőknek és a városnak is. A díj mögött nagyon sok munka áll, de mindez motiváció arra is, hogy a jövő évben is kiemelkedő teljesítményt nyújtsunk munkáinkban – mondta Polonkai Zoltánné, intézményvezető.

Kitüntetést kaptak még a Hatvani Lesznai Anna Általános Iskola tanulói és felkészítő tanárai, mivel 1. helyezést értek el a 43. Országos komplex tanulmányi verseny megyei fordulóján.

A Hatvani Szent István Általános Iskolából elismerést kapott Rápolti Noémi, aki a Bod Péter országos könyvtárhasználati versenyen első helyezést ért el.

Oklevelet vehetett át a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola 5. évfolyamos csapata: Orbán Rita Dóra, Illés Dávid és Király Máté a környezetismereti csapatversenyen elért kiemelkedő eredményért, a megyei első helyért.

Kitüntették a szintén kodályos Rácz Evelint is, aki a Kazinczy „Szép magyar beszéd” versenyen  megyei első és országos harmadik helyezést ért el. Darabos Lili, a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola növendéke ugyanezen a versenyen megyei 1. helyezett, illetve országos bronzérmes lett.

Egyházi Godó megyei 1. és országos 1. helyezést ért el a Simonyi Zsigmond versenyen, melyért intézményének vezetője, Polonkai Zoltánné vehette át az oklevelet. A Kossuth Lajos Általános Iskolából díjazták még Egyházi Hannát is, aki a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen megyei 1., és országos 4. helyezést ért el.

A programon néptánccal, énekekkel és versmondással emelték az ünnep hangulatát.

Fotó: Albert Péter