Könyvtárlátogatáson vettek részt a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola 4.A osztályos tanulói. Az eseményen megnézték a Janikovszky Éva emlékkiállítást is. Több tanuló már ismerte a Kossuth-díjas írónő alkotásait, Harang Balázs például olvasta a Velem mindig történik valami és A nagy zuhé című történeteket is.

A gyerekek az előadáson megtudhatták egyebek mellett, hogy Janikovszky Éva hogyan vált alkotóvá, és milyen hatással volt életére a második világháború. A tárlat az anyagát a Móra Kiadó bocsátotta a könyvtár rendelkezésére – mondta Vitayné Kepes Gabriella, az Ady Endre Könyvtár gyermekkönyvtárrészleg-vezetője. – A kiállításon az írónőről készült tablók, illetve az ő életéhez kötődő tárgyak láthatók, a többi között az írógépe és naplójának másolata. Szerintem, ami a gyerekek számára legkülönlegesebb lehet, azok a bábok, amik a Bertalan és Barnabás című meséhez készültek – tette hozzá. A diákok az esemény során megnézték még az írónő egy ifjúsági műve alapján készült rajzfilmet, és a könyvtár kínálatából is válogathattak.

A kiállítás november 24-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében. Az intézményben látogatható a Vendégeink voltak… című bemutató is, ahol a könyvtár dedikált köteteit lehet megnézni december 22-ig. Mindkét esemény ingyenes.