A Liszt Ferenc Művelődési Házban gyűltek össze a férfiak és a nők. Már hagyomány, hogy a Daliban május közepén egy operettgálával lepik meg az erősebbik nem tagjait. Horváth Richárd polgármester köszöntőjében azt mondta, ha van nőnap és anyák napja, akkor a férfiakat is meg kell ünnepelni. – A rendezvény már hagyománnyá vált az évek alatt. Az előadók minden évben jó hangulatú és igényes előadással készülnek az érdeklődőknek – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Az eseményen Tótpál Szilvia és Kurkó József uralta a teret és az időt. Szinte színházzá változtatták a termet, hiszen az énekek között apró kis anekdotákat adtak elő. Dalaik pedig az alkalomhoz kapcsolódóan elsősorban a férfi és a női kapcsolatokról szóltak. – Az idén a színpadra varázsoljuk Olaszország hangulatát. Vicces jelenetekkel egészítjük ki a dalokat, néhány nóta szövegét átírtuk, hogy az alkalomhoz illő legyen. Az előadásunk végén pedig operett énekeket hallhat a közönség – mondta Tóthpál Szilvia.

A nemzetközi férfinap célja, hogy a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget.

Fotó: Albert Péter