A képviselő-testület soros ülésén tárgyalta a városi Civil alaphoz beérkezett pályázatokat. A második félévben csaknem hatmillió forint támogatást kaptak a hatvani civil és egyházi szervezetek, alapítványok, helyi zenekarok és egyes sportegyesületek. Horváth Richárd polgármester hangsúlyozta, hogy nagyon fontosak a város életében a civil egyesületek. Hozzátette: munkájuknak köszönhető számos olyan kezdeményezés, amely élhetőbbé teszi Hatvant. Ezért igyekszik minél hatékonyabban megteremteni az önkormányzat azokat a kereteket, amelyek segítik az egyesületek működését.

A szociális és egészségügyi szervezetek munkáját hatszázezer forinttal támogatja az önkormányzat. Folytatják a kerékpárút építését Hatvanban. A Nádasdy út és a Horváth Mihály út közötti szakaszt alakítják ki. -Az új forgalmi csomópont építésekor alakították ki a kerékpárutat, azonban a Nádasdy útnál megálltak a munkák, a hiányosság miatt tárgyalásokat kezdeményeztünk, ennek az eredménye, hogy elkészül ez a szakasz is-fogalmazott a polgármester.

A Bosch és a város hatékony együttműködésének köszönhetően, egy autót vásárol az önkormányzat, amelyet a Hatvani Rendőrkapitányság használ majd.