A városban mindig nagy hangsúlyt fektettek a programok szervezésére, sok kiemelten fontos, nagy hagyománnyal rendelkező rendezvény van Hatvanban. Most tavasszal is több szórakoztató, kultúrát közvetítő eseménnyel lehet tervezni. Február 24-én tartják a Városbált, ahol a jótékonyság a cél: a hatvani óvodák alapítványait támogatják az összegyűlt összeggel. Látványos légtornász bemutatóval és bűvészshow-val készülnek, emellett pedig Zséda is fellép a bálon. Belépőjegyeket és támogatójegyeket a Tourinform irodában lehet vásárolni.

A Tavaszi fesztivál mindig március 8-án indul, méghozzá a nőnappal. Most is a Nagy Endre Rendezvényterembe várják a hölgyeket, ahol Aranyosi Péter humorista és Csonka András énekes szórakoztatja majd őket. Persze virág nélkül most sem mehet majd haza senki!

A tavaszi időszak hatvani rendezvényeiről a Hatvan TV Kommentár című műsorában beszélt bővebben Lestyán Balázs alpolgármester. Részletezte, hogy áprilisban – ahogy már több, mint 20 éve – most is az egészségre koncentrálnak: a futófesztivál és egészségnap fő üzenete, hogy odafigyeljünk magunkra, testünkre, annak állapotára. A versenyeken gyerekek, amatőrök, félprofik és profik is indulhatnak, emellett a félmaratont is aznap tartják, ami egyre népszerűbb az évek előrehaladtával. A DISZI épületében pedig kihelyezett szűrővizsgálatokat tartanak, amin mindenki megvizsgáltathatja magát, ingyenesen.  – Fontos kiemelni, hogy ezek nem helyettesítik a szakorvosi rendeléseket, de irányt mutatnak. Sokszor elfordult már, hogy felfedezték olyan elváltozást, ami miatt tovább küldték a beteget további kivizsgálásra – hívta fel a figyelmet Lestyán Balázs.

A május elsejei programok pedig három összetevőből állnak össze: első része a főzés. Itt barátok, családok, különböző társaságok vonulnak ki a Népkertbe, hogy együtt főzzenek, süssenek. Nem feltétlenül a verseny ami mozgatja ezeket a csapatokat, inkább a közös élmény és a közösség ami vonzó. Ugyanakkor idén a versenyt újdonságokkal fűszerezik meg.

A második rész a civil sokadalom: a városi szervezetek lehetőőséget kapnak arra, hogy megmutassák magukat, tevékenységeiket, színpadon is felléphetnek. A harmadik rész pedig a koncertek. Elsőként Molnár Tamás áll színpadra, aki korábban az Anti Fitness Club frontembere volt, sikeres dalszövegíró és szólóprojektje is nagyon népszerű.  – A Bagossy Brothers Companyt talán senkinek sem kell bemutatni, Magyarország egyik legnépszerűbb zenekaráról van szó, ők fognak este koncertet adni a Népkertben. Reméljük mindenki nagyon jól fog szórakozni – fogalmazott az alpolgármester.

Lestyán Balázs kiemelte, hogy idén május 11-én tartják meg a muskátliosztást, az óhatvaniak a Kossuth téren, az újhatvaniak pedig a Közgé udvarán vehetik át a személyenként ingyen járó 3 tő muskátlit. Hozzátette azt is, hogy a tavasz során az összes kulturális intézmény sok-sok programmal készül, így ebben az időszakban sem lehet majd unatkozni.