Hatvanban ismét megrendezik a Városbált. Az eseményt a koronavírus és a gazdasági nehézségek miatt nem tartották meg az elmúlt években, most viszont újraéled ez a hagyomány. Hatodik alkalommal rendezik meg a programot, amelynek fővédnöke Horváth Richárd polgármester. A jótékonysági est február 24-én 18 órakor kezdődik, ahol több produkcióval is készülnek, így fellép a Tancevaty Partyzans, lesz revü műsor és Zséda is szórakoztatja majd a közönséget, emellett a vacsora alatt is élő zenével várják a résztvevőket. Az idei városbál hangulatát a moulin rouge világa ihlette.

Az esemény fő célja most is a jótékonykodás. A városbálokból befolyt összeggel támogatták már a Fogyatékkal élők Nappali Intézményét, a hatvani mentőszolgálatot, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálatot és a hatvani gyermekorvosi rendelőket is – mondta Lestyán Balázs alpolgármester. – A városbál mindig egy nemes célt tűz ki maga elé, egy szervezetet vagy éppen egy csoportot támogatunk a bálból befolyt bevétellel. Nincs ez másként az idén sem, most az adományozottak a hatvani óvodák, az óvodák alapítványai. Hét óvoda van a városban, mind a hét intézménynek van alapítványa, a városbál bevételéből pedig egyenlő mértékben fognak részesülni. Számunkra fontos, hogy biztosítsuk a hatvani gyermekek megfelelő környezetben való nevelkedését és fejlődését – hangsúlyozta.

Az idei Városbálra a jegyek január 16-tól kaphatóak a Tourinform Hatvan Irodában, a belépő 20.000 forint, amely tartalmazza a vacsorát. Emellett vannak támogatói jegyek is, melyek szintén a jótékony célhoz járulnak hozzá, ezeket 5, 10 és 20 ezer forint értékben lehet megvásárolni, így bárki részese lehet a segítségnyújtásnak, még azok is, akik nem tudnak személyesen ellátogatni az eseményre.