Folytatódott a Szubkultúrák lenyomatai Hatvanban elnevezésű program az Ady Endre Könyvtárban. A rendezvényen most a 2000-es évek könnyűzenei életéről és az akkor működő klubokról volt szó. Az eseményen a hatvani zenészek mellett, olyanok is bemutatkoztak, akik testközelből követték végig a helyi rock élet alakaulását, akár saját kiskocsmájuk pultjából. A programon Bacsa Tibor helytörténész beszélgetett Sósné Mészáros Andreával, Mészáros Józsival, Tari Botonddal és Tari Ottóval.

Sósné Mészáros Andrea „Dolly” elmondta, hogy számára felejthetetlen volt a 2000-es évek, szívesen tekint vissza arra a korszakra, úgy véli teljesen más volt az élet akkoriban. – A kocsmákban erős és összetartó közösségek alakultak ki az évek alatt. Nagyon sok programot szerveztünk, gyermeknapkor például állatsimogatóval készültünk a kicsiknek. Mindezek mellett március 15-én egy ünnepi műsort valósítottunk meg, melynek részeként a szórakozóhely vendégei verseket adtak elő. Azt tapasztaltam akkoriban, hogy a rockerek nagyon jó emberek voltak – emlékezett vissza.

A programon régi koncertfelvételekkel, videókkal és fotókkal elevenítették fel a 2000-es évek hangulatát. Mindezek mellett a könyvtárban kiállítás is nyílt az akkori koncertek beharangozó plakátjaiból, valamint a szórakozóhelyek életképeiből. A tárlatot január 12-ig tekinthetik meg az érdeklődők a könyvtárban.

Fotó: Albert Péter