31 betegőrző monitort és hozzá tartozó 2 központi monitor egységet kapott a hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet csaknem 46 millió forint értékben – tájékoztatott az intézmény a Facebook-oldalán.
Az új, nagy felbontású betegőrző monitorok a nagy pontosságú élettani mérési eredmények gyors és átlátható felhasználását teszik lehetővé.
Külön említést érdemel az egyre szélesebb körben használatos, komplex multiparaméteres betegállapot-jelzés, amelynek segítségével a beteg általános állapotromlása könnyebben megfigyelhető – közölte dr. Stankovics Éva főigazgató.
A főigazgató elmondta, hogy az intézményben már több betegőrző monitor is üzemel, elsősorban a sürgősségi betegellátó és az intenzív osztályon. Az új monitorok az ideggyógyászati és a sebészeti osztályra kerültek a központi egységekkel együtt, amelyek jelentős segítséget nyújtanak a koronavírusos betegek megfigyelésében. A járványhelyzeten túl pedig a mindennapi betegellátásban is komoly támogatást jelentenek az ápolóknak.
Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak és az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságnak a kórházba érkezett magas színvonalú eszközök beszerzéséért, amelyek nemcsak járványhelyzetben nyújtanak segítséget, hanem egy magasabb színvonalú betegellátást is lehetővé tesznek a mindennapokban is.
Forrás: Albert Schweitzer Kórház Facebook-oldala