A szent család, az utolsó vacsora, az elsőáldozás és az angyalok motívumai is megjelentek azokon a rajzokon, amelyeket a XV. Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállításra készítettek a gyerekek. Idén a Széchenyi Zsigmond Kárpát – medencei Vadászati Múzeum Dísztermében tartották meg a kiállítás díjkiosztóját, ahová számos család érkezett az ország több pontjáról. A főszervező idén is a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány volt, Basáné Révész Erzsébet most is töretlen lelkesedéssel szervezte az eseményeket.

A programon köszöntőt mondott Újváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély és a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum igazgatója is, aki őszinte elismeréssel méltatta a gyerekek munkáit. – Csaknem két hét alatt már több, mint ezerötszázan nézték végig a kiállítást, ez nagyon szép eredmény. Ez az ezerötszáz ember mind részesült abban az érzésben, amelyeket a gyerekek éltek át az alkotások során. Mindez az élmény érték és ajándék a felnőtteknek. S ebben az esetben már nem számít a verseny, a legfontosabb az alkotás öröme és az üzenet – mondta Újváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély és a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum igazgatója.  

Az eseményen Horváth Richárd polgármester kifejtette: a képeket elnézve jól érződik, hogy a gyerekek ártatlan világszemlélete milyen sok üzenettel bír a felnőttek számára is. – Minden évben nagy örömmel támogatjuk a TILMA alapítvány tevékenységét, mert az általuk képviselt ügy jó és nemes. A gyermeki képzelet mögött a rajzokban felsejlenek a legtisztább igazságok, igazán feltöltő végignézni a rajzokat – részletezte a városvezető.

Ahogy minden ilyen pályázatra, most is rengeteg rajz érkezett. Az idei év témája a „Legnagyobb szeretet” ábrázolása volt. A TILMA Gyermekművészetért Alapítvány már 2007 óta szervez ilyen pályázatokat és 2009 óta alapítványként támogatja a tehetséges fiatalokat. A jó ügy azonban vonzza a támogatókat, így Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke is nyitott szívvel állt a nemes ügy mellé. – A gyerekek rajzai a hitről, az emberségről, a lélek tisztaságáról, a szeretetről szólnak. Az ő munkájukon keresztül a felnőtt lelkekig is el lehet jutni, hiszen minden alkotás valóban megindító. A kiállítás valóban jó célt szolgál, s nekünk pedig minden ilyen eseményen ott a helyünk – közölte Béres Klára.

A programon a Dalvarázs Show Kórus műsorral emelte az ünnep színvonalát.

Fotó: Bajzáth Gergő