A mese különösen hatékonyan segíti a gyermekek értelmi fejlődését, az erkölcsi értékrendszerüket, a képzelőerejüket és a beszédkészségüket. A tanulságos történeteket a drámapedagógia több eszközével, szerepjátékokkal, énekkel és dalokkal dolgozzák fel a gyerekek. A mesepedagógiát 1999 óta folyamatosan alkalmazzák a Százszorszép Óvodában.

Nagy Zsoltné szerint a meseterápia nagyban segíti a gyerekek érzelmi fejlődését. – A pedagógiai programunk alapja az érzelmi nevelés, illetve az egyik célunk, hogy a művészetekhez is közelebb kerüljenek a kicsik. A mese a gyerekeknél mindig nyerő, nagyon sok dologra lehet rávezetni őket egy-egy tanulságos történettel – részletezte Nagy Zsoltné, a Hatvani Százszorszép Óvoda igazgatója.

Huszár Annamária kifejtette, hogy mesehallgatás közben a gyerekek sokkal könnyebben kapcsolódnak egymáshoz. – A világ mesekincse, a népmesék ősidők óta magukban rejtik az emberiség minden bölcsességét és tudását. A kicsik a meseterápia közben különféle játékok segítségével hangolódnak az előszóban mesélt történetekre – mondta Huszár Annamária, meseterapeuta.

A terápia témája a szivárvány volt, ezért a foglalkozás vezetői színes drapériákat terítettek a lépcsőkre, majd a gyerekeknek ezeket a nyomokat kellett követniük. A játékos program az udvaron ért véget, ahol buborékkészítők segítségével idézték fel ismét a szivárvány színeit. A Hatvani Százszorszép Óvoda nagy hangsúlyt fektet a gyermekek fejlesztésére, ezért hasonló programokat terveznek a jövőben is.