Hetekig csönd honolt a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban a koronavírus-járvány miatt, de a korlátozások enyhítése után június 6-a óta lassan visszatér az élet az intézménybe. A múzeum kollégái hétvégenként megnyitják a kastély díszudvarát és különböző tematika szerint szabadtéri programokat szerveznek. Legutóbb a méz és a méhészet állt a középpontban. A látogatók bővebb információkat szerezhettek arról, hogy melyik méz mire jó, a gyerekeknek pedig interaktív előadás keretein belül tanították meg, hogy mi is az a virágpor és hogyan állítják elő a méhek a folyékony aranynak is becézett édességet.

– Nagyon vártuk már, hogy újra beinduljon az élet a múzeumban. Amit tudunk, kihozunk a kastély kertjébe a látogatóknak, hogy színes programokkal szórakoztassuk őket. Többek között lézeres vadászattal, íjászkodással, rovarkiállítással és különböző kreatív elfoglaltságokkal készültünk a családoknak legutóbb is, de minden hétvégén más téma köré építjük a programokat – mondta Nagy-Hanula Viktória, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum igazgatóhelyettese.

– Mi a kislányommal és az unokatestvéreivel látogattunk el a kastély kertjébe , a gyerekek nagyon szeretik az itteni tevékenységeket. Érdekesnek tartották a méhészeti előadást, de szeretnek lövöldözni és íjászkodni is. Amikor mindent körbejártak, hamarosan újrakezdik a sort és ismét választanak maguknak valamilyen elfoglaltságot – mondta Máté Zoltán, aki azt tervezi, hogy minden hétvégén kilátogatnak a szabadtéri programokra.

Aki szeretne egy kellemes családi kikapcsolódást tervezni hétvégére, figyelje a múzeum Facebook-oldalát, ahol rendszeresen tájékoztatnak a közelgő eseményekről is. A szabadtéri programok ezen a hétvégén sem maradnak el, ezúttal a levendula áll majd a középpontban.

Fotó: Albert Péter