Egy májtranszplantációra váró hatvani kislány megsegítésére jótékonysági koncertet rendeztek a Grassalkovich Művelődési Házban. A kislány veseelégtelenséggel született, nem fejlődött ki az epehólyagja. A környékbeli zenészek összefogtak a  gyógyulásáért. – Nagyon meghatódtam, mikor megtudtam, hogy segíteni szeretnének Zarának. A lányom egészségügyi állapota nem túl jó. Jelenleg arra várunk, hogy Hamburgból szóljanak nekünk és megtudjuk a műtét napját. Reményeink szerint az is hamarosan kiderül, hogy ki lesz a donor. Lehet, hogy én, de az is előfordulhat, hogy várnunk kell még – mondta Tóth Márkusné.

Szabó Katalin, az egyik szervező rendszeresen áll a jó ügy mellé, több segélykoncertet szervezett már. – Régen mi is nehéz körülmények között éltünk és egy család támogatott minket. Akkoriban úgy éreztem, hogy soha nem fogom tudni ezt viszonozni. Idővel azonban rájöttem, hogy most nekem van lehetőségem segíteni másokon és igyekszem mindent megtenni – részletezte Szabó Katalin, a segélykoncert egyik szervezője.

Az eseményre nagyon sok zenekar jelentkezett, hogy szívesen fellépnek és hozzájárulnak az ügyhöz. Speck János, a Treff zenekar frontembere is már több jótékonysági összefogás szervezésében vett részt. – Teljesen tisztában vagyunk vele, hogy milyen nehéz lehet Zara családjának. Egy ilyen gyógykezelés rengeteg pénz. Nagyon sok zenész van a környéken, így kézenfekvő volt, hogy szervezünk egy napot, amin koncertezünk és az összegyűlt összeggel megpróbálunk segíteni a kislánynak – Speck János.

Az eseményen volt süteményvásár és arcfestés is, mindezek mellett a Dalvarázs Show Kórus fellépése is színesítette a segélykoncertet. A délután hátralévő részében pedig a környékbeli rock zenészek koncertjei zajlottak. A befolyt összeget pedig a kis Zara gyógyulására fordítják.

Fotó: Bajzáth Gergő