Tegnap jótékonysági koncertet tartottak a Daliban Vuk Rolikáért. A hatvani kisfiúról csaknem két éve derült ki, hogy leukémiában szenved, azóta az egész családja azon dolgozik, hogy a gyermek meggyógyuljon. Rolika kezelései, műtétjei nagy anyagi terhet jelentenek a hozzátartozóknak, így a család egyik tagja végső elkeseredésében a közösségi médián keresztül kért segítséget. Erre az üzenetre lettek figyelmesek a Treff zenekar zenészei, így Szegedi Zoltán basszus gitáros és Speck János énekes rögtön a megoldáson kezdtek el gondolkodni. A zenészek úgy vélik: ebben a programban mindenki főszervező, aki hozzájárult előadóként vagy támogatóként a leukémia elleni harcban. Megkerestek zenekarokat, akik szívesen bólintottak rá a jótékony ügyre, tulajdonképpen minden belépő és a zenekarok fizetése is Rolika gyógyulását segíti elő. – Nagyon sok zenekar jelentkezett, hogy szívesen fellépnek és hozzájárulnak az ügyhöz. Csaknem harminc előadó mondta, hogy örömmel vesz részt a koncerten. Sajnos mai nap nem tudtunk mindenkinek helyet biztosítani, de így is szép számmal lesznek fellépők – mondta Speck János, a Treff zenekar énekese, gitárosa.

Délután négy órakor a Dalvarázs Show Kórus lépett fel elsőként, akik számtalan szívhez szóló dalt adtak elő a közönségnek. Utána éles váltás következett, a Sepherd zenekar játszotta a kemény metált, de az előadók sora ekkor még hosszú volt. Fellépett többek között a Szombat Esti Blues Band zenekar, az El Loco, a Holtidő és egészen késő este a Treff zenekar is. A buli hajnalig tartott, minden előadó és résztvevő újra és újra elmondta: ez a mai program Rolikáért történik, hogy ezzel az összejövetellel küldjék számára az erőt a gyógyuláshoz.

Baranyi Sándor, Vuk Roland nagypapája köszönetét és háláját fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a programon. – Meghatódva látom azt az összefogást, ami most Rolikáért történik. Szeretnék köszönetet mondani a hatvani önkormányzatnak és minden szervezőnek, résztvevőnek, aki segítséget nyújtott abban, hogy a mai program megvalósulhasson. Köszönjük a támogatást mindenkinek, kitartóan küzdünk Rolika teljes gyógyulásáért továbbra is – mondta meghatódva Baranyi Sándor.

A délután folyamán aztán rövid ideig megjelent Rolika is, aki ugyan közösségbe nem mehetett, de szülei autójából mosolyogva köszöntötte az ismerősöket, résztvevőket. A kisfiút három napra kiengedték a kórházból, de hamarosan visszatér oda és folytatja a kezeléseket.

Az összegyűltek a segélykoncert belépőinek összegével és a jelenlétükkel fejezték ki azt, hogy nagyon hisznek a kisfiú teljes gyógyulásában és nagyon sokan szeretik őt.

Fotó: Nagy – Varga Roland