A karácsony meghitt szellemisége idéződött meg ma a Nagy Endre rendezvényteremben. A színpad mellett a karácsonyfa már csillogó díszben pompázott, és a teremdekoráció is a közelgő ünnepeket elevenítette meg. Az önkormányzat már második alkalommal szervezett olyan eseményt, melyen a Hatvanban tevékenykedő nyugdíjas klubok tagjai együtt tölthettek néhány órát a közelgő ünnepek előtt. A programot Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, aki beszédében a meghitt karácsonyi hangulatot idézte meg a közönségnek. – Azt kívánom, hogy az év e pár napja mindenkinek teljen meghitten, békésen és boldogságban. A karácsony a csodáról és a szeretetről szól. Ilyenkor nemcsak azok állnak körülöttünk, akik a hétköznapokban is az életünk részesei, de ha a szívünkbe tekintünk, akkor azokat is felismerjük, akik már fizikai valóságukban nem lehetnek velünk – mondta a városvezető, aki gyermekkori szép élményeit is felidézte az ünnepekkel kapcsolatban.

A közös ebéd elfogyasztása után a szórakozásé volt a főszerep. A Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub, a Naplemente Nyugdíjas Klub és a Vasutas Nyugdíjas Szakszervezeti Klub vezetőinek ünnepi köszöntői után a résztvevők a Hacsek és Sajó című komédián mulathattak jól, melyet Várfi Sándor és Bródy Norbert adott elő a közönségnek. A nagy nevetések után Dancs Annamária és Csere László operett előadása következett, a táncos műsor szintén boldog pillanatokat ajándékozott a vendégeknek. – Nagyon boldog vagyok, hogy csaknem harminc éve részt vehetek a nyugdíjas klub karácsonyi ünnepségein is. Csodálatos ez a helyszín, ahol most együtt vagyunk és nagyon jól érezzük magunkat – mondta a 90 éves Tóbi Jánosné, aki egész évben aktívan jelen van a klub egyéb programjaiban is. Juhász Zoltánné és Gonda Józsefné is örömmel vett részt a programon. – Nagyon finom volt az ebéd, melyre meghívtak mindannyiunkat és jól szórakozunk a műsorokon is. Szeretünk a klubok tagjai lenni, sok örömöt ad nekünk ez a közösség egész évben – mondták a hölgyek.

Az ünnepség végén a klubtagok bejglit kaptak ajándékba, amelyet Horváth Richárd polgármester és Lestyán Balázs alpolgármester adott át a résztvevőknek.

Fotó: Albert Péter