Tegnap izgatott gyermekekkel és szülőkkel telt meg a Nagy Endre rendezvényterem, ugyanis mindannyian a Jézuska Járat nevű programra érkeztek. Az eseményt első alkalommal szervezték meg a városban, hogy megannyi gyermek karácsonyi kívánsága teljesüljön. – Ez a civil mozgalom 2012-ben Orosházáról indult, s mára országos programmá nőtte ki magát. Nyár óta szervezzük ezt az eseményt a hatvani Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálattal közösen, ők azok akik az ellátottjaik közül kiválasztották azokat a gyermekeket, akiknek az álma ma teljesülhet – mondta Petrus Márta, a Jézuska Járat program ötletgazdája. A főszervező hozzátette: a mozgalom különlegessége abban rejlik, hogy a gyerekek levelet írnak a „Jézuskának” így kiderül, hogy mi az álmuk. Ehhez a kívánságlistához csatlakoznak országszerte az „Angyalkák”, azok a segítő szándékú emberek, vállalkozók, csoportok, akik aztán megvásárolják a személyre szóló ajándékokat. Nagyon sokan kértek kisautókat, babákat, könyveket, de volt aki biciklit vagy gördeszkát kapott.

A programon Horváth Richárd, polgármester örömmel üdvözölte a megjelent családokat és kívánt nekik nagyon boldog karácsonyi ünnepeket, melyre évek múlva is örömmel emlékezhetnek majd vissza. – A karácsony a gyerekkor felejthetetlen élményei közzé tartozik, a decemberi várakozás és csoda még felnőttként is elkísérhet benneteket. Kívánom, hogy minden gyermek álma teljesüljön idén karácsonykor és sokáig emlékezzetek majd az átélt örömökre, beteljesült álmokra – mondta a városvezető.

Ezután szórakoztató műsorok következtek. Elsőként a Magic Hajnal bűvészshow mutatványain ámulhattak el a gyerekek, aztán a népszerű Nemazalány koncertje pezsdítette fel a hangulatot. Ekkora már teljes volt az izgalom a teremben, mindenki nagyon kíváncsi volt arra, hogy vajon elhozza-e számára a Jézuska azt, amit kívánt. Makai Róbert párjával és gyermekeivel érkezett a rendezvényre, szívesen beszámolt arról, hogy mit kértek a kicsik a Jézuskától. – Letícia egy tánc szőnyeget kért, amin a testvérével együtt fognak majd játszani, mindketten nagyon szeretnek mozogni – mondta az édesapa. Sipos Alexandra, a gyermekek édesanyja hozzátette: Alex fiunk is kért valamit a Jézuskától, ő nagyon szeret focizni, ezért egy futball felszerelés volt az álma.

– Én egy Fortnite videojátékos pólót kértem és egy SD kártyát a Jézuskától. Remélem, teljesül is majd a vágyam – mondta Lézu Dávid Zoltán, akinek testvérei is kaptak meglepetést az est során.

A szórakoztató műsorok után következett az ajándékok kiosztása. A színpadon Horváth Richárd, Petrus Márta és Semperger Katalin közösen segédkeztek átadni a gyermekeknek a meglepetéseket. A kicsik pedig felhőtlen örömmel, széles mosollyal és nagy boldogsággal az arcukon tértek le a színpadról, jól láthatóan mindenki nagyon örült az ajándékának, hisz a Jézuska pont azt hozta mindannyiuknak, amire vágytak.

Fotó: Albert Péter