Különleges alkalomból gyűltek össze a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai a Daliban. A klub fennállásának 25. évfordulóját ünnepelték. Az 1997-ben alakult közösség élete az elmúlt években sok változáson ment keresztül, de az alap szemléletmód a jelenben is él: a klub színes programokat és állandó társaságot biztosít a régi és új tagoknak egyaránt. Berkes Jánosné, a klub vezetője kiemelte: fontosnak tartja, az aktív közösségi életet, ezért a jövőben is számos izgalmas programon vehetnek részt az érdeklődők. – Legközelebb Szolnokra látogatunk és megtekintjük a vasúttörténeti múzeumot, illetve színházba is megyünk majd. Mindezek mellett a hatvani rendezvényeken is rendszeresen részt veszünk és hamarosan egy nagy találkozó keretében köszöntjük a születésnaposokat is. Rengeteg szórakoztató eseménnyel készülünk – részletezte.

A programon Horváth Richárd polgármester is köszöntötte a klub tagjait, beszédében méltatta a közösséget. – A klub tagjai nagyon sikeresen tartják össze az egyesületet, rendszeresen új terveket és célokat tűznek ki maguk elé, amelyeket mindig megvalósítanak. Kívánom, hogy sok együtt töltött boldog percet éljenek meg együtt és természetesen mindezt jó egészségben tegyék – emelte ki.

A programon a klub alapító tagjai is részt vettek és felidézték az elmúlt évek legmeghatározóbb pillanatait, illetve a nehézségekről is beszéltek. A 87 éves Pallag Attiláné, Ilonka néni például az egyik saját versét olvasta fel a tagoknak, melyet a közösség életéről írt. Az ünnepséget számos színpadi produkció színesítette, felléptek a klub tagjai, illetve vendég előadók is szórakoztatták a közönséget. A Daliban egy kiállítás is nyílt, melynek keretében a nyugdíjas klub tagjai által készített kézműves munkákat tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlat szeptember 26-ig látogatható.

Fotó: