A Reggae Camp utolsó napja is a nyugalom jegyében telt. Egy kicsit mintha lassabban teltek volna a percek, a camplakók szomorúan nyugtázták, hogy ötödik napjához ért a fesztivál.

Napközben inkább csak strandolással, beszélgetéssel ütötték el az időt, csak estefelé kezdtek bele az utolsó, nagy ünneplésbe. Ebben segítségükre volt a The Mighty Fishers, akik Magyarországon egyedüliként rocksteadyt játszanak. – Mi egy olyan műfajban zenélünk, ami Jamaicában tíz évig volt jelen, a ritmusa valahol a ska és a roots reggae között helyezkedik el félúton. Kicsit a táncdalokhoz hasonlítható, csak jamaicai ízekkel megfűszerezve. Közép-Európában nagyon kevés zenekar van, akik művelik ezt a műfajt, Magyarországon pedig tudomásom szerint mi vagyunk az egyetlenek – fejtette ki Szélinger “CéAnne” Anna, az együttes énekese.

A fesztiválozók az utolsó napot is kihasználták egy utolsó közös szórakozásra, volt, aki csak erre a napra váltott jegyet. – Csak most tudtam rávenni haveromat, hogy jöjjünk ki. Ez az első Reggae Camp, amin részt veszünk, nagyon tetszik nekünk, szeretjük a reggae-t – mondta Dani. – Szeretem a reggae-t, mert lehet rá lazulni. Azonban én a metálon nőttem fel, leginkább ez áll hozzám a legközelebb, de a Reggae Campet sosem hagyom ki – közölte Sanyi. A Riddim Colonyval fellépő Lincoln Telma már második éve vesz részt a campen, gyermeke is mindig vele tart. Szerinte ez egy nagyon családias fesztivál és örül neki, hogy idén játszóházat is kialakítottak a fesztivál területén.

Az utolsó napon fellépett Ras Muhamad & Budapest Riddim Band, az öt nap Jamaicát pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar koncertje zárta.