Már 11 éve hagyomány, hogy a Markovits Kálmán Uszodában megrendezik a 24 órás úszóversenyt. Az eseményre bárki nevezhet, aki ki szeretné próbálni magát, vagy hódolni szeretne úszószenvedélyének.

Az eseményt Havassy Kálmán péntek reggel 8 órakor nyitotta meg, ezt követően pedig Lestyán Balázs alpolgármester sípszójára ugrottak az első úszók a vízbe.

– A város vezetése fontosnak tartja az egészség megőrzését. Ezért is nagy öröm számomra, hogy már 11 éve töretlen sikerrel zajlik ez az úszóverseny, amely kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgat – hangsúlyozta Lestyán Balázs alpolgármester.

Fülöp Andor, a rendezvény szervezője elmondta, hogy nem titkolt szándékuk volt annak idején, hogy minél több emberhez eljuttassák az úszás szeretetét. A sikert pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyre népszerűbbé válik a sportág, és az elmúlt években nagyon szép sikereket értek el a versenyzők.

Nagy Gréta Nikol, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola tanulója, már korán reggel a medencében kezdte a napot. A lány azt is elárulta, a szülei és barátai javaslatára kezdte el a hobbit, és azóta különösen meg is kedvelte.

Az eseményre bárki nevezhetett, díjazták a legfiatalabb és legidősebb indulót, valamint, aki a hatvan hossz megtételét vállalta, oklevéllel térhetett haza. Összesen 295 versenyző indult, közülük pedig, 100-an teljesítették a hatvan hosszt. Az egyik legkiemelkedőbb Kalyó Levenete volt, aki ötszázszor úszta át a medencét pillangóban.