Gulyás Gergely csütörtök délelőtt bejelentette, hogy a vírus terjedése miatt újabb szigorítások lépnek életbe. Ezek között szerepel, hogy az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják. A digitális oktatás részleteit kidolgozzák. Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút. Ugyanebben az intervallumban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy.

Az edzőtermeket két hétre be kell zárni, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység lehetséges, másfél méteres távolságtartással. A kormány mindenkit arra kér, ahol otthoni munkavégzésre van mód, biztosítsák ennek a lehetőségét.

Emellett bevezetik, hogy mindenhol kötelező a maszk használata. Hatvanban eddig is kötelező volt a játszótereken és a buszmegállókban ennek viselése, ezentúl pedig mindenhol hordani kell azt a városban.

Horváth Richárd azt hangsúlyozta, mindannyiunk érdeke, hogy betartsuk ezeket a szabályokat. – Már egy éve élünk korlátozások alatt, rendszeresen hordjuk a maszkot, tartjuk a távolságot, fertőtlenítünk és betartjuk az óvó rendszabályokat. Nem könnyű időszak ez, most pedig újabb szigorítások lépnek életbe. Mi, hatvaniak eddig is fegyelmezettek voltunk és odafigyeltünk egymásra. Ebben az időszakban most még inkább szükség lesz a türelemre és az összefogásra. Arra kérek mindenkit, tartsunk ki, hogy minél előbb túl lehessünk ezen a járványon és visszatérjen az életünk a rendes kerékvágásba – mondta el a városvezető.

Mindemellett szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében. A már létező szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást- és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárnia.