Mécsesekkel és virágokkal is megemlékezünk szeretteinkről halottak napján. Idén is széles választék várja a vásárlókat a virágárusoknál. A pók- és gömb krizantémok mellett, a klementinek is egyre népszerűbbé válnak a hozzátartozók körében. Kiss Katalin virágkötő elmondta, a szálas növényeken túl, a koszorúkat is kedvelik a vásárlók. – A koszorúk is igen népszerűek. Ezeket általában polifoam, száraz vagy élővirággal díszítjük és fenyő az alapjuk. – tette hozzá.

A mécsesek kínálata is igen szerteágazó. A legolcsóbb mécsesek néhány száz forintba kerülnek, de több ezer forintot is fizethetünk egyes darabokért. Megjelentek a led égős változatok is, de természetesen a hagyományos örökégők is megtalálhatóak a boltok polcain. Minőségi javulásukat mutatja az, hogy az előző években megvásárolt termékeket új mécses betét beszerzésével ismét kihelyezhetjük a síremlékre.

A virágárusok reggel héttől este tízig várják a vásárlókat, és november elsején is nyitva tartanak. A temetőben egyaránt, október 30-tól november 2-ig, reggel héttől este kilencig, meghosszabbított nyitva tartással várják a hozzátartozókat. A hétvégén előreláthatóan forgalmirend-változás nem várható, a közlekedést a temetők közelében polgárőrök segítik.