Elstartolt a 12. Hatvani Sörfesztivál, a kétnapos rendezvénynek idén is a Népkert ad otthont. A szabadtéri részen vidámparki játékokkal készültek a szervezők, amin kicsik és nagyok egyaránt szórakozhatnak. Idén először egy harminc méteres óriáskerékre is felülhetnek a látogatók. Emellett ezen a részen kaptak helyet a street food árusok, harminc bódé ételkülönlegességei közül lehet válogatni, így megkóstolható például hurka, kolbász, házi rétes, és steak mellett kürtőskalács is. 

A sátorba érkezve igazi fesztiválhangulat fogadja a látogatókat színes szalagokkal és őszi dekorációs elemekkel. A rendezvényen a négyfajta Hatvany Ser klasszikusai mellett megtalálható a kínálatban több mint ötvenféle sörkülönlegesség, így például az epres és gesztenyés ízvilág, de ínyencek kipróbálhatják például a sörmixeket is. – Ebben az évben rájöttünk arra, hogy szeretik az emberek ezeket a receptúrákat, és nagyon jól fogy ma este is. Ez azt jelenti, hogy a sör nemcsak magáról az italról szól, hanem valami különlegességet csempészünk bele. Például az ír vörös sörhöz adunk egy kis whiskyt, a meggyeshez konyakot, vagy a szilváshoz egy kis rumot – mondta Debrei Sándor, egy budapesti sörfőzde árusa. Természetesen a sört a megújult, díjnyertes repohárba csapolják, ami idén új dizájnt kapott, ez a városi rendezvények felszabadult hangulatát eleveníti meg. 

A színpadon az este során ismert előadók szórakoztatták a közönséget, fellépett Kiss Kevin, aki 2022-ben robbant a köztudatba egy tehetségkutató verseny második helyezése után. Azóta több sikerdala jelent meg, így például a Csinibaba és az Esőben. Legújabb száma az Isztambul pedig három hónapja debütált egy videómegosztó portálon, a klipben megmutatja lovaglótehetségét is. – Azért építettük a lovas világ köré, mert lovásznak tanultam. Ezt az állatot szeretném jelképemnek, mert tükrözi egy oldalamat. Szerintem ez az eddigi legjobb klipem, úgyhogy nagyon örülök, hogy szeretik az emberek – foglalta össze.

A rendezvény sokakat vonzott, az ország több településéről érkeztek, voltak, akik már kora reggel a sátornál várakoztak, hogy az első sorban legyen helyük. – Az a lényeg, hogy szórakozzunk, de elsősorban a VALMAR miatt érkeztünk. A hangulat nagyon jó, úgyhogy örülünk, hogy itt vagyunk, ha jövőre is lesz sörfesztivál itt Hatvanban, visszajövünk – fogalmazott Révész Opál és Barsi Dorka.

A sörfesztiválon színpadra állt még Horváth Tamás is. Az énekes-dalszerző szeret utazni, más kultúrákból sokat inspirálódik, ami a hangzásvilágban is felfedezhető egy-egy különleges hangszer által, mint például a darbuka. Meggyfa című slágerével az Euróvíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójának döntőjéig jutott 2018-ban. Horváth Tamás nem először járt Hatvanban, a hat évvel ezelőtti sörfesztivál egyik fellépője volt. – A hatvani közönség nagyon tud mulatni, és átadni magát az érzésnek. Kicsit olyan, mintha haza érkeztem volna, mert minden ismerős volt, és tudtam, hogy ma jó koncert lesz, közösen tombolunk majd és kiadjuk a fáradt gőzt – részletezte.

Koncertet adott a VALMAR is, amire hatalmas tömeg gyűlt össze. A 2018-ban alakult Fonogram-díjas popduó frontemberei Valkusz Milán és Marics Péter. Legújabb daluk a Szatmári Tomival közös Valencia, amit három hét alatt több mint 3 millióan néztek meg, és jelenleg első a felkapott zeneszámok között. De olyan neves előadókkal is dolgoztak együtt, mint Szikora Róbert, Manuel és a Hősök. – Kollaboráció szempontjából jelenleg van egy nagy álmunk, egy amerikai előadóval szeretnénk zenét csinálni. Egyelőre csak a refrén van meg, de reméljük, valami nagyon jó dolog fog kisülni belőle – árulta el Valkusz Milán, a zenekar egyik énekese.

A program további részében DJ Milan szórakoztatta a közönséget, változatos zenei repertoárral készült erre a rendezvényre. Az est házigazdája pedig Abaházi Csaba, a Sing Sing egykori frontembere, rádiós műsorvezető volt.

A programok szombaton tovább folytatódnak. A Grassalkovich Művelődési Ház sátránál 12 és 17 óra között ingyenes kézműves foglalkozással, csillámtetoválással és arcfestéssel várják a legkisebbeket. Fellépőkből sem lesz hiány, 17 órakor a Hatvani Fiúk alapozzák a hangulatot, majd 18 órától érkezik az Irigy Hónaljmirigy, 20 órától pedig a Neoton Família Sztárjai adnak koncertet. A rendezvény zárásaként pedig DJ Gézu szórakoztatja a közönséget.