A budapesti fesztiválon a streetfood szerelmesei a füstös barbecue és a burgerek mellett a különleges, kézműves söröket is megkóstolhatják. A helyszínen tartott sajtótájékoztatót Horváth Richárd hatvani polgármester, aki Hatvan turisztikai vonzerejét mutatta be. Elmondta, az elmúlt időszakban rengeteg olyan fejlesztés történt, ami miatt Hatvan egyre népszerűbb utazási célponttá vált. Ide tartozik a megújult Grassalkovich-kastély, a Hatvany Lajos Múzeum, a vadaspark, de a település terei, parkjai is megszépültek. Emellett rengeteg programmal készülnek, és idén újra lesz Hatvani EXPO is. A Fejlődő Hatvan-program keretében nagy hangsúlyt fektetnek a munkahelyek teremtésére is.

Katona Csaba történész kifejtette: a hatvani serfőzés háromszáz éves múltra tekint vissza, így a város méltán lehet büszke a nemrégiben újjáéledő sörkészítésére. – Először 1710-ben készült uradalmi sör Hatvanban. A régi cukorgyár helyén állhatott a történelmi sörfőzde, ahol nagy népszerűségnek örvendett a hatvani sör. A későbbiekben, a Grassalkovichok uralkodása idején másik kifőzdét kellett létesíteni, ami a jelenlegi serfőzde szomszédságában állt – számolt be. Katona Csaba szerint örömteli, hogy kétszáz évnyi kihagyás után újra élvezhetjük az egyedi receptúra alapján főzött sert. A szakember kitért rá, hogy különböző sörök, különböző ízvilágú ételekhez passzolnak. A fehér kenyérhez és a kolbászhoz kitűnően csúszik a világos sör, míg a barna sör jól használható a húsok pácolásához, a búzát pedig a szárnyasokhoz ajánlja.

A fesztivál vonzza a gasztronómia iránt érdeklődőket, így a bloggerek is előszeretettel vesznek részt rajta. Bárki tesztelhette a Hatvani Búzát, a Hatvani Barnát és a Hatvani Világost. A Kocsmaturista is megkóstolta a hatvani termékeket, neki a barna sör vált a kedvencévé. Véleménye szerint, egy kisüzemi sör kipróbálásakor érdemes a barnával kezdeni, mert a lágerektől eltérő jelleggel rendelkezik. Hozzátette, a kisvárosi, kézműves sörökben az az izgalmas, hogy a karakteres íz megtapasztalásához utazni szükséges. Így kaphat a kóstoló komplex benyomást, így társulhat az ízélményhez maga a turizmus is.  A Beer, Burger, Barbecue Fesztivál vasárnapig tart a Millenáris Parkban.