Ezentúl a legerősebb napsütésben sem lesz akadálya annak, hogy a gyerekek önfeledten játsszanak a város játszóterein, ugyanis napvitorlák kerültek a népkerti, a Hajós Alfréd úti, és a Zagyva – ligeti játszótér homokozói fölé.

A fejlesztés kapcsán Horváth Richárd polgármester kiemelte: a jelenlegi városvezetés különösen figyel a lakosság igényeire és észrevételeire, ezt a projektet is egy hatvani anyuka kezdeményezte. – A beruházás ötletét Déry Kinga és szülőtársai vetették fel, mi pedig örömmel és készségesen álltunk a jó ügy mellé. Az egyik legfontosabb szempontunk, hogy az itt felcseperedő gyermekek jól érezzék magukat, számukra biztonságos és komfortos körülményeket biztosítsunk a köztereken is – részletezte a polgármester.

Hozzátette: a városvezetés az elmúlt időkben folyamatosan nagy hangsúlyt fektetett a település játszótereinek felújítására. – Többek között a Kandó Kálmán úti, a Hegyalja úti, Tabán úti és a nagygombosi Pécsi Sándor utcai játszótéren is több nagyszabású fejlesztés történt meg. Mindez azért fontos, hogy a gyerekek minőségi körülmények között, vidáman tölthessék el a szabadidejüket – közölte a városvezető, aki leszögezte: a jövőben további beruházások várhatóak a település különböző játszóterein, közterein.

Déry Kinga kétéves kislányával, Blankával érkezett a napvitorla hivatalos átadójára. Köszönetét fejezte ki az önkormányzat gyors és hatékony segítségéért, valamint megfogalmazta, hogy hozzá hasonlóan nagyon sok anyuka támogatta az ötlet megvalósítását. – Egy éve költöztünk vissza Hatvanba a családommal, és mindenhol nagyon szép játszótereket, kellemes közterületeket láttam, ahová szívesen járunk a kislányommal. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek sokat legyenek kint a szabadban, jó levegőn. A napvitorla hiánya épp így jelentkezett, hiszen délben és kora délután már nem igazán lehetett kint lenni a játszótereken. Nagyon örülök, hogy sikerült ezt a helyzetet ilyen gyorsan megoldani – részletezte az édesanya.

Az esemény megkoronázása pedig az volt, amikor a gyerekek birtokba vették a játszóteret és önfeledten szórakoztak a homokozóban.

 

Fotó: Albert Péter