Hatvan város önkormányzata mintegy 2,5 millió forinttal támogatta a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot. A tűzoltóság éves beszámolója után, Horváth Richárd polgármester köszönetet mondott az állomány egész éves munkájáért, ezt követően pedig átadta az önkormányzat hozzájárulását a tűzoltóság részére. Az összegből eszközöket vásároltak, amelyek a tűzoltók mindennapi munkáját könnyítik majd meg.

– Négy darab emelőpárnával és a hidraulikus vágó-feszítő berendezésünkhöz tartozó tömlővel lettünk gazdagabbak. Nagyon hálásak vagyunk ezekért a tárgyakért, hiszen nagyban megkönnyítik a dolgunkat a mentések alkalmával – mondta el Horváth Gábor, a Hatvani Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

Horváth Richárd polgármester kiemelte, bár a jogi kapcsolat megszűnt a tűzoltóság és a város között, a továbbiakban is számíthatnak a támogatásukra.

– Bár közvetlenül a kontaktus megszakadt, a partneri viszonyt a jövőben is ápoljuk az állománnyal. Függetlenül attól, hogy állami irányítás alá kerültek, természetesen mindenben állunk a rendelkezésükre, hiszen a városban tevékenykednek és az itt lakókért dolgoznak – fogalmazott a polgármester.

Az önkormányzat által vásárolt felszerelések pedig nagyban hozzájárulnak majd a könnyebb és gyorsabb munkavégzéshez, bár a tűzoltóság munkatársai bíznak benne, hogy idén kevés alkalommal kell majd használniuk az újonnan kapott eszközöket.