Egyszerűsödik a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet. Erről is döntöttek a novemberi testületi ülésen. Ennek értelmében eltörlik a kedvezményi rendszert, ezzel egyidejűleg pedig a 2017-es szintre csökkentik az adómértéket. Horváth Richárd elmondta, ennek köszönhetően az eddig bonyolult rendszer átláthatóvá válik.

A testületi ülésen szó volt a város költségvetéséről, ezzel kapcsolatban a polgármester leszögezte, nehéz előre tervezniük, de az eddigi átlátható, stabil gazdálkodásuk miatt bizakodóan tekintenek a jövőbe. – Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, azt láthatjuk, hogy az önkormányzat egyetlen évben sem költött többet, mint amennyi a bevétele volt. A takarékos gazdálkodásnak köszönhetően minden évben tartalékkal fordultunk rá a következő évre. Azonban az előttünk álló időszak nagy kihívások elé állít minden önkormányzatot, így minket is – fogalmazott. Hozzátette: éppen ezért továbbra is megtesznek mindent annak érdekében, hogy ezen a nehéz helyzeten minél gördülékenyebben átlendüljön a város. Igyekeznek pozitívan a jövőbe tekinteni, éppen ezért határoztak arról is, hogy továbbra is biztosítják a gyermekek úszásoktatását. – Az önkormányzat döntött arról, hogy 32,5 millió forinttal támogatja a hatvani gyerekek úszásoktatását. Azonban sok a kérdőjel még a jövő évet tekintve, mert nem látjuk tisztán a költségvetésünket és azt sem, hogy az uszoda miként tud majd működni. Ám amíg tudjuk, mi támogatjuk a gyerekek sportolását – szögezte le. Kiemelte, az önkormányzat 16,5 millió forintos támogatást kapott a Sportért Felelős Államtitkárságtól, amivel sikerült plusz forrást szerezni az uszoda fenntartásához. Ez jelenleg december 31-ig rendezi az uszoda helyzetét.

Változnak az uszoda-és strandbelépők árai, Hatvan kártyával 1500 Ft lesz egy felnőtt jegy. Jelentős változás, hogy következő évben már nem elég a hatvani lakcímkártya felmutatása a kedvezményes jegyárakhoz, minden esetben Hatvan Kártya megléte szükséges hozzá.

Elkészült a város jövő évi virágosítási és fásítási terve. A polgármester kiemelte, ez egy fontos terület a városban, hiszen most is újabb sikereket ért el Hatvan a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen. A város idén az Agrárminisztérium különdíjában részesült, Gulyás Katalin pedig elnyerte Az év főkertésze elnevezésű kitüntetést.

A testületi ülésen elhangzott, hogy december 22-től január 6-ig igazgatási szünetet tartanak a hivatalban. Szó volt továbbá arról is, hogy jelenleg 51 darab térfigyelő kamera vigyázza már a város biztonságát.

Kezdőkép: archív