Ünnepélyes keretek között adták át a Népkerti Spottelepen kialakított edzőtermi- és öltözőépületet, amelyben irodák, konditerem, vendégszoba, valamint büfé is található. Emellett a felújított játékoskijáró, illetve az 50×50 m-es új, műfüves pálya előtt is átvágták a nemzeti színű szalagot.

Horváth Richárd polgármester szerint ezek a beruházások hozzásegíthetik az FC Hatvant a céljaik eléréséhez. – Az FC Hatvan fel szeretne jutni az NB II-be, és mi – csak mint, ahogy eddig is tettük – ebben segíteni szeretnénk őket, hiszen ennek a csapatnak mindannyian részesei vagyunk – mondta a polgármester.

Mészöly Kálmán, korábbi válogatott játékos és szövetségi kapitány is tiszteletét tette a rendezvényen. Elmondta, hogy több szálon kötődik Hatvanhoz, Híres Gábor vezetőedző az ő játékosa is volt. Véleménye szerint jót tesz az FC Hatvannak, ha egy ilyen agilis ember irányítja őket.

Bokros Levente atya megszentelte az átadott létesítményeket, majd Ofella Zoltán és Horváth Richárd polgármester emléktáblát helyezett el a beruházás emlékére. Az FC Hatvan elnöke szerint nagy lépésnek számítanak a csapat éltében a mostani beruházások, és tovább szeretnék folytatni a megkezdett munkát.

Az átadón énekes produkciókat is meghallgathatott a közönség, emellett a Varázskapu Óvoda műsorát is megnézhették a jelenlévők. Elek Nikoletta különdíját is ekkor adták át, aki a 2014/15-ös év legjobb futsal játékosa címet kapta meg a Labdarúgás Jövőjéért Alapítványtól.