Milliókat sikkasztott egy kasszás a hatvani Tescóban. A vád szerint a 21 éves férfi 2020 januárjától dolgozott a helyi áruházban, 2020 májusa és 2021 márciusa között pedig leleményes módon gyűjtötte össze a milliós összeget. A Heves Vármegyei Ügyészség közzétett egy videót, ahol az látható, amint a férfi egy hosszú darabot tép a blokkszalagból, majd miután nyílik a kassza, bankjegyeket csomagol bele, végül így hagyta el a helyszínt. Vagyis indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva lopta el a pénzt. A férfit csaknem egy év után sikerült tetten érni, amikor is ruházatában 250 ezer forintnyi készpénzt találtak meg eldugva.

Gubala Ádám, a Heves Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta: bár a vádlott beismerte tettét, de nem adott különösebb magyarázatot arra, hogy mire költötte a pénzt. Mint mondta: a Hatvani Járási Ügyészség a férfit jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. – A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen több mint 5,5 millió forintot tulajdonított el az áruháztól, a vádlott ruházatában a tettenéréskor 250 ezer forintot találtak. A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – részletezte.

Gubala Ádám hozzátette, ennek függvényében a vádhatóság kettőtől öt évig terjedő felfüggesztett szabadságvesztésre és 150 ezer forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra is, hogy a próbaidő alatt rendeljenek ki a férfi mellé pártfogót, és kötelezzék az általa okozott kár megtérítésére.

Kezdőkép: illusztráció