Reggel nyolc óra előtt már sokan álltak sorban Újhatvanban, a Széchenyi István gimnázium előtt, hogy minél hamarabb átvehessék a kedvezményes árú terményeiket. Ugyanis az arra jogosultak mindösszesen 500 Ft-ért 15 kg burgonyát, 10 kg almát és 3 kg hagymát vásárolhattak. Ez a mennyiségű termény több mint 11 ezer forint lenne az átlag fogyasztói árakkal számolva a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint.

Horváth Richárd polgármester kiemelte, fontos, hogy a hatvaniak mellett álljanak a mostani nehéz időszakban. – Az elmúlt hónapok áremelkedéseit tekintve jól látható, hogy ez a csomag most különösen nagy segítség. Sok család nagy kihívásokkal néz szembe, éppen ezért kiemelt feladatunk, hogy mi, hatvaniak segítsünk egymásnak – fejtette ki.

Sokan éltek a lehetőséggel, hogy 500 Ft-ért vásárolhatnak a kedvezményes vásáron. Kalyó Istvánnénak nyugdíjasként, mint mondta, óriási segítség ez az ár. Molnár Sándor is hasonló véleményen volt, szerint nagyon kedvezményesen juthatott hozzá a terményekhez. – Jól esik a gondoskodás, az hogy ebben a nehéz helyzetben is eszébe jut az önkormányzatnak, hogy segítsen a hatvaniakon – mondta.

Idén az óhatvaniak a sportcsarnok parkolójában vehették át terményeiket. Az épület előterében regisztrálhatták magukat, majd a csarnok mellett kérhették ki zsákjaikat. Volt, aki már konkrét tervekkel érkezett, hogy mit készít majd a terményekből. – Az almából lepény készül, a hagyma pedig a pörkölt alá, míg a krumpli mellé fő majd – részletezte Galambos András.

Mindkét helyszínen képviselők és az önkormányzat munkatársai segítették a termények osztását, így mindenki gyorsan átvehette a neki járó zsákokat.

Fotó: Albert Péter