A Varázskapu Óvoda tehetségígéreteinek óvodai programjai című pályázatunk az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a Támogató döntése alapján 750.000,- Ft  vissza nem térítendő támogatást nyert a 2018/2019-es nevelési évre. Ebből az összegből a tehetségműhelyek megszervezését, a műhelymunkák eszköztárának gazdagítását és szabadidős, lazító programokat tudunk finanszírozni – tájékoztatott Varsányiné Kondek Mónika óvodavezető.

A hetente szervezett tehetségműhelyeket és a lazító programokat minden évben, így az idén is a nagycsoportosok élvezhetik, az eszközöket pedig több éven át minden ovis használhatja. Októbertől minden szerdán tartanak tehetség-kibontakoztató tevékenységeket. Nekik ez mindig a hét fénypontja. Az óvodapedagógusok négy mikrocsoportban olyan gazdagító tevékenységeket terveznek, mely a gyermekek adottságára, érdeklődésére, motiváltságára épít. Azokkal a társakkal töltik együtt a délutánt, akik hasonló érdeklődésűek, így a barátságok is szorosabbra fűződnek, valamint az óvodapedagógusok is olyan témákat és tartalmakat hoznak a műhelybe, amivel a hétköznapi óvodai életben általában nem találkoznak a gyermekek. Azt tapasztalják, hogy a gyermekek kiemelkedő adottságainak fejlesztésén fáradozva a műhelytevékenységek hatására a gyermekek gyengébb képességei is fejlődésnek indulnak.

A Varázskuckós, a Zengő-Bongós, az Izgő-Mozgós és a KisKutatós gyermekek heti tevékenységeiről és a Tropicariumban tett kirándulásukról adnak ízelítőt a képek.