Folyamatosan érkeznek csoportokkal a Hatvany Lajos Múzeumba, rendszeresen tartanak tárlatvezetést a Rippl-Rónai kiállításhoz kapcsolódóan. Gál Andrea, az intézmény régész-muzeológusa elmondta, hogy minden korosztály igényeihez igazodva tartják a programot, amit a gyerekeknek különböző interaktív múzeumpedagógiai foglalkozással is összekötnek. – Az osztályoknak tárlatot vezetünk, ezt követően egy foglalkozást tartunk nekik. Most két eltérő korosztály lesz, először egy általános iskolai ötödik osztály, utána pedig egy középiskolás csoport érkezik hozzánk. Különböző foglalkozással készülünk minden korosztálynak, a kisebbekkel festünk, míg a nagyobbaknak íróportré múzeumi órát tartunk – foglalta össze.

A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskola 5.b. osztályos tanulói pályaorientációs napjukon látogattak a múzeumba. A tárlatvezetésen megismerkedtek a művész életének főbb állomásaival és festészetének kedvelt alakjaival, témáival, kiemelve a Kukoricás-korszak képeit. A csoport nem csak a kiállítást nézte meg, a múzeum dolgozóinak feladatait is megfigyelhették. Ezt követően a gyerekek interaktív foglalkozáson vehettek részt, ahol Rippl-Rónai Tavaszi munkák című festményét alkothatták meg. Ők keverték a színeket, amiket ezután egy fültisztító pálca segítségével vittek fel az előre felvázolt papírra. Hinkelmann Norbertnek a festő színhasználata tetszett leginkább, ezt igyekezett saját alkotásán is megjeleníteni.

Az általános iskolás csoport után a Hatvani Bajza József Gimnázium tanulói látogatták meg az intézményt. A magyar nyelv és irodalom óra alatt már második alkalommal vettek részt tárlatvezetésen. A múzeumban bárki igénybe veheti ezt a szolgáltatást nyitvatartási időben 11, 14, 16, illetve 17 órakor. Az intézmény munkatársai azt kérik, 10 fő feletti csoportok jelentkezzenek előre telefonon a 06-37-540-124-es számon.