A Fut60 sportközösség mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, a Covid járvány alatti korlátozások után újult erővel vetették bele magukat a közösségi futások szervezésébe, valamint a sporteseményeken való részvételbe. A futók ugyan a világjárvány alatt is sportolhattak, de a csapatban megélt élmények is nagyon hiányoztak már a sportolóknak . Éppen ezért  Czmorek Piroska futónagykövet több rendszeres és alkalmi sporteseményt is hirdet.

– Szerda reggelenként 6 órakor a DISZI parkolójából rendszeresen közösen indulunk egy napindító futásra, ahová mindenkit várunk szeretettel. Terveink szerint hétvégén is lesznek rendszeres közösségi futások, de az autómentes napra illetve a Halloween-i futásra is készülünk. A BSI Futónagykövet – Hatvan Facebook oldalon folyamatosan közöljük az újabb eseményeket. Mindenkit arra buzdítok, hogy aki kicsit is elszánta magát, bátran keressen meg minket, mert támogató közösségben sokkal könnyebb elindulni és az eredmények is jobbak lehetnek – részletezte Czmorek Piroska futónagykövet.

A futók egyébként a nyár alatt is nagyon aktivak voltak. A Fut60 közösség tagjai országos megmérettetéseken is megjelentek, van aki ultramaratont is futott, de nemrég a Deseda toi versenyen remekeltek a hatvani sportolók. A futóközösséghez  egyébként folyamatosan lehet csatlakozni, a tagok úgy érzik, hogy különösen nagy élmény nekik baráti, támogató, jó hangulatban sportolni.