Nagy mulatságban és vigadalomban vehettek részt azok, akik tegnap délelőtt kilátogattak a Grassalkovich Művelődési Házba és a kastély kertjébe. Tegnap ugyanis elkezdődött a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál, mely egy négy napos rendezvény keretein belül számos zenés, táncos, játékos programot rejt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Csütörtökön és pénteken az ország több pontjáról számos oktatási intézményből érkeztek általános iskolások, akik osztálykirándulás keretein belül izgalmas programon vehettek részt. A gyerekek kipróbálhatták magukat többek között a népi játékokban, a hétpróba játéktérben, az íjászatban, de volt táncház és népdalok közös éneklése is.

Bucsu Boglárka csütörtökön a hatvani Kodályból látogatott ki osztályával a programra, s azt mondja: neki a népi játékok tetszettek a legjobban. – Nagyon jól érzem magam, eddig minden programban részt vettünk, nagyon jó a hangulat – részletezte a diáklány.

A Grassalkovich-kastély udvara is sok meglepetést tartogat a látogatóknak. Itt a gyerekek különböző mozgásos játékokban vehetnek részt érdekes fajátékok segédletével. Fehér Jázmin a kompolti általános iskolából érkezett osztályával, ők eddig minden játékot kipróbáltak. – Meséket hallgattunk, táncoltunk és sok népi játékot is megtanultunk ma itt – közölte a kislány.

Az érdekes programok a hétvégén is folytatódnak ugyanis szombaton és vasárnap a családoknak kedveznek a szervezők. Lesz többek között élőszavas mesemondás, mesterségek bemutatója, kézműves foglalkozás, népviseleti, népköltészeti kiállítás, vásári komédiások, táncház, gólyalábasok, a kastély kertéjben pedig jurtában is hallgathatnak érdekes és tanulságos históriákat a kilátogatók. A programok tíz órától kezdődnek majd.

Fotó: Albert Péter