Hamarosan kezdődik az iskola, a legtöbb családban ilyenkor minden a gyerekek tanszereinek beszerzéséről szól. A Hatvani Karitatív Összefogás idén a hátrányos helyzetű családok iskolakezdését is szeretné támogatni, így iskolatáska akciót szerveztek. A Grassalkovich Művelődési Házban tolltartók, ceruzák, festékek, füzetek és játékok közül válogathattak az érdeklődők, illetve számos újszerű hátitáska is felajánlásra került.

Nagyné Siraky Szilvia, a Hatvani Karitatív Összefogás tagja elmondta, hogy a börze meghirdetése után, rengeteg ember jelezte segítőszándékat, sokan ajánlották fel a már nem használt tanszereiket, táskáikat. – Hálásak vagyunk azoknak az önkénteseknek és intézményvezetőknek, akik segítettek összegyűjteni a felajánlásokat. Több mint 100 táskát kaptunk, a kiválasztott darabokat pedig a rászoruló családok ingyenesen vihettek el. Öröm látni, hogy a feleslegessé vált tanszerek másoknak mekkora segítséget jelentenek – emelte ki.

Molnár Gabriella kifejtette: számára nagy segítség az iskolatáska akció, ugyanis négy gyermeke közül, már három iskolába jár. – Folyamatosan drágulnak a tanszerek, így az iskolakezdés is egyre megterhelőbb a család számára. Rengeteg füzetre és írószerre van szükségünk, ráadásul az év folyamán ezeket folyamatosan pótolni kell. Örülök, hogy a börzén találtunk hátitáskát, ceruzákat és tollakat is, hiszen így legalább már ezek megvannak – részletezte.

A Hatvani Karitatív Összefogás tagjai a jövőben is azon dolgoznak, hogy támogassák a nehéz sorsú embereket és megkönnyítsék a mindennapjaikat.

Fotó: Albert Péter