Több évtizede rendezi meg a Hatvani Sakk Klub a városi sakkversenyt. Idén öt korcsoportban összesen negyvenhárom diák mérte össze tudását a rendezvényen. Schmidt Gábor, a sakk klub vezetője elmondta, mindig öröm fiatalokat tanítani.

– Igen nagy számmal jelentkeznek hozzánk a gyerekek. Úgy gondolom az, hogy igen komoly sikereket érnek el, fenntartja az érdeklődésüket a sportág iránt – emelte ki Schmidt Gábor.

Hozzátette: a sakk azért különlegesebb játék minden másnál, mert ezt valóban kortól függetlenül lehet művelni.

Nógrádi Áron például hat éve sakkozik, és elmondta, számára azért varázslatos, mert minden játszma elgondolkodtatja, megmozgatja a logikáját.

Idén is nagy volt a tét a versenyen, hiszen a korcsoportok legjobbjai képviselik a várost a megyei bajnokságon, így az első korcsoportból Csikós Ádámnak (Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola), a második korcsoportból Sztruhár Noéminek (Szent István Általános Iskola), a harmadik korcsoportból Szepesi Balázsnak (Kossuth Lajos Általános Iskola), a negyedik korcsoportból Lendvai Máténak (Szent István Általános Iskola) szurkolhatunk január 31-én Egerben.

20160115_173122 20160115_173151