Podonyi János fotóiból nyílt tárlat a városházán, a folyosó falait immár dedikált fényképei díszítik. A rendhagyó tárlatot Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, aki elmondta, öröm végigsétálni a kiállított képek mellett, ahonnan nagyon sok ismerős mosolyog vissza rá. Podonyi János már húszéves korától érdeklődik a fényképészet iránt, azonban mintegy hat éve foglalkozik csak digitális fotók készítésével. – Gyakorlatilag minden téma érdekelt már a kezdetektől, a környékbeli településekre is eljártam az érdekesebb eseményekre, és igyekeztem mindent megörökíteni – mondta Podonyi János.

Mindeközben több portét is készített, és azokat pedig szokásává vált aláíratni a fotó alanyával. Különösen kedves számára az EDDA-ról készült képe, illetve Juhász Árpád geológus fotója is. Mint fogalmazott, különösen nagy kihívás, hogy sok embernek nehéz a közelébe jutni, majd jól elkapni a pillanatot. Még nagyobb kihívás mindezek után dedikáltatni a fényképeket. – Egyszer gondoltam egyet, hogy mi lenne, ha dedikáltatnám a képeket. Nem egyszerű megszerezni ezeket az aláírásokat, szerencse is kell hozzá – fejtette ki.

Podonyi Jánosnak már szokásává vált, ha valakiről fotót készít, neki azt egy 10×15-ös méretben ajándékba oda is adja. A mostani kiállítás anyaga csak egy része a gyűjteményének, több fénykép még dedikálásra vár. A fotókból nyílt táraltot a Liszt Ferenc Hagyományőrző Csoport zenei és prózai műsora színesítette.