A Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület az elmúlt évben is kapott támogatást a várostól, ami 27 millió forintot jelent. Ezzel az összeggel január 31-ig kellett volna elszámolniuk, de mindez június 24-ig nem történt meg, hiába szólította fel erre őket az önkormányzat. Úgy tudjuk, azóta az egyesület elnöke, Antalóczy Péter részben pótolta a hiányosságot, azonban hat és fél millió forintot még mindig nem tudni, mire költött az egyesület vezetése. A várossal kötött támogatási szerződésük szerint amennyiben a teljes összeggel nem tudnak határidőre elszámolni, úgy vissza kellene fizetniük az önkormányzattól kapott pénzt.

Nem ez az első eset, hogy nem enged betekintést a HKSZSE gazdálkodásába az Antalóczy Péter és Szombati Lajos nevével fémjelzett vezetés. Hónapokkal ezelőtt többek között Lestyán Balázs alpolgármester kért adatokat az egyesület működéséről. Válaszok azonban továbbra sem érkeztek arról, hogy  a társasági adóról szóló törvény alapján milyen célra kapott támogatásokat az egyesület és azokkal hogyan számolt el, kik és mennyi tiszteletdíjat vesznek fel, milyen eszközöket, gépjárművet, telefont kaptak, emellett a szerződések és a beszámolók részleteit is titkolja az Antalóczy Péter és Szombati Lajos vezette sportszervezet. Az adatkérést követően az egyesület vezetése kizárta soraiból az alpolgármestert és az önkormányzat egyik munkatársát. Az alpolgármester korábban arról is beszélt,  hogy a kézilabda egyesületnek az elmúlt évekkel ellentétben már csak 12 döntéshozó tagja van, jórészük pedig az elnök, Antalóczy Péter és Szombati Lajos alelnök családtagjai vagy munkatársai.

A kézilabda egyesület tavasszal jelentkezett be a sportcsarnok tulajdonjogáért, miután egy a város tulajdonában álló területen elkészült az épület. Egy korábban született megállapodás szerint a HKSZSE használhatná 70 százalékban a létesítményt, az önkormányzatnak 30 százalék jutna, a sportcsarnok ugyanakkor a város vagyona maradna, ezzel együtt pedig az önkormányzat vállalná a teljes üzemeltetési költséget. A klubvezetés, Antalóczy Péter elnök, és Szombati Lajos alelnök ezt az egyezséget rúgná fel.

– Semmit sem tudunk a kézilabda egyesület gazdálkodásáról, még az önkormányzattól kapott támogatás elköltésébe sem engednek teljes egészében betekintést. Ez szabálytalan. Nem tudom, mi oka lehet a klubvezetésnek a titkolózásra, továbbra sem tisztázták például azokat a kérdéseket, amelyeket az adatkérésemben feltettem. Úgy gondolom, kötelességük támogatásokból működő szervezetként biztosítani az átláthatóságot – hangsúlyozta az alpolgármester.

Lestyán Balázs hozzátette: Antalóczy Péter és Szombati Lajos egy olyan lehetetlen jogi vitát idézett elő azzal, hogy hirtelen semmisnek vették a megállapodásukat a várossal, amely a sportcsarnok helyzetét is bizonytalanná tette.  Az alpolgármester úgy fogalmazott: az önkormányzatra mutogatnak, miközben a háttérben jogi eljárásokkal fenyegetőznek, tárgyalásokról beszélnek, de amikor megbeszélésre hívjuk őket, időben még válaszra sem méltatnak.

A HKSZSE a sportcsarnok ügyében már több jogi eljárást is indított a várossal szemben, ezeket első fokon rendre elbukták.