Nem lesz kamionforgalom a Mészáros Lázár utcában. Polgármesteri kezdeményezésre az érintett cégek már több alkalommal tárgyalóasztalhoz ültek, hogy a lakosság szempontjából a legmegfelelőbb megoldást valósítsák meg. Jogi és műszaki egyeztetéseket is folytattak már az alternatív megoldási javaslatok érdekében. A beruházáshoz kapcsolódó teherforgalmat egy külön, erre a célra épülő úton valósítanák meg, amely az északi elkerülő útról nyílik majd a beruházás helyszínéig. A tárgyalások előrehaladott állapotban vannak. Amint a végső döntés megszületik, az önkormányzat az utca lakóit közvetlenül is ki fogja értesíteni.

Az Együtt Hatvanért Egyesület nevében Basa Zoltán önkormányzati képviselő a Mészáros Lázár utcában aláírásokat gyűjt az ellen, hogy ne növekedjen meg a forgalom az útszakaszon. Az MSZP kérdésünkre cáfolta, hogy köze lenne az aláírásgyűjtéshez.

– Nem értem, hogy a testületben helyet foglaló ellenzéki képviselőtársam felesleges negatív hangulatkeltéssel miért zavarta össze a Mészáros Lázár utca lakóit, hiszen az önkormányzat végig egy valós, és minden fél számára kielégítő megoldáson dolgozott. Elsődleges célunk, hogy a hatvaniak számára is megnyugtató döntéseket hozzunk meg, ennek érdekében a beruházás kapcsán egy külön utat építünk, így nem lesz kamionforgalom a Mészáros Lázár utcában. Éppen ezért nem látom értelmét, hogy egy nem létező probléma miatt miért kezdtek aláírásgyűjtésbe, és hogy az ellenzéki sajtóban miért jelentek meg olyan hírek, amelyeknek nem volt alapjuk. Javaslom nekik, mielőtt ilyeneket leírnak, előtte hiteles forrásból tájékozódjanak – reagált Horváth Richárd polgármester.

Kezdőképünk illusztráció