Rendhagyó körülmények között tartották meg március végi testületi ülésüket a képviselők. Már a nagyterem bejáratánál fertőtlenítő és maszk várta őket, így mindenki ennek megfelelően használta is azokat. A felmerülő kérdéseket írásban lehetett feltenni, hogy a lehető legrövidebb idő alatt tudják lebonyolítani az ülést. Szó volt arról, hogy 100 millió forintot különítettek el a koronavírus elleni küzdelemre, emellett létrehozták a koronavírus elleni védekezési alapot, ahová magánszemélyek, cégek utalhatnak pénzt, ezzel is segítve harcot.

A sportcsarnok témakörében is tárgyaltak. A város már korábban megállapodott abban a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesülettel, hogy mi lesz az elkészült beruházás sorsa. Most azonban azt kéri az egyesület, hogy a város vegye ki a sportcsarnokot a törzsvagyonból, hogy az az övéké lehessen. – A sportcsarnok nem elidegeníthető, nem lehet eladni. Azonban ha kivesszük a törzsvagyonból, amikor 15 év múlva lejár a fenntartási időszak, az egyesület lesz a tulajdonos. Az ő tulajdonuk lesz ez a 3,6 milliárd forintos beruházás, a hatvaniak vagyona magánkézbe kerül. Erre nekünk sem törvényi, sem erkölcsi felhatalmazásunk sincs, így most arról döntöttünk, hogy a sportcsarnokot a város vagyonában, törzsvagyonban tartjuk  – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

Jól láthatóan zajlik a könyvtár felújítása, már a homlokzatot alakítják ki a szakemberek, most a testület újabb eszközbeszerzésekről döntött ezzel kapcsolatban. A tervek szerint őszre elkészül a beruházás. Tovább folytatódnak a felújítások a strandon, most az úszómedencénél végzik el a munkálatokat, így megjavítják annak oldalfalát és a vízellátást biztosító rendszert is cserélik. A Daliban is folyamatos a munka, ennek során derült ki, hogy a tetőszerkezet, a tartógerendák is nagyon rossz állapotban vannak, így szükséges ezek cseréje is.