A Hatvani Napsugár Óvodában fontosnak tartják a gyermekek digitális fejlesztését is, ugyanis ebben az évben már háromra növekedett azon csoportok száma, akiknél digitális okos eszközökkel történik a fejlesztés.

Simon Attiláné intézményvezető kifejezetten elégedett a fejlesztőeszközök hatásával. Mint mondta: már akkor nagy perspektívát látott a magyar fejlesztésben, amikor az interneten találkozott a tájékoztató anyagokkal. Az óvodában a hátránykompenzáláson túl a cél, a digitális játékeszköz használatának megismertetése annak érdekében, hogy a gyermekek a lehető leginkább felkészülten kezdhessék meg az általános iskolai éveket. Fontos kiemelni, hogy a digitális okos játékot a nagycsoportos gyermekek saját tempójukban, egyéni fejlődési ütemüknek megfelelően használják. A modern eszközöket heti két alkalommal veszik elő az óvópedagógusok, s ez garancia arra, hogy nem esik csorba a szociális érintkezéseken, ám az elvárt készségek megfelelő ütemben fejlődnek.

A tervek tovább szövődnek az intézményben, ugyanis két év múlva az óvoda ismét szeretne beruházni egy új fejlesztőeszközbe. A cél, hogy miden óvodai csoport rendelkezzen digitális okos játékkal, s az iskolai felkészítés evvel is hatékonyabb és sikeresebb legyen az intézményben.