Koncentráltan edzettek a jégpályán a Gigászok Sport Egyesület Műkorcsolya Szakosztályának növendékei, kisebbek és nagyobbak egyaránt. Darabos Lili 4 éves kora óta korcsolyázik hobbi szinten, műkorcsolyával pedig 2021 óta foglalkozik. Mint mondta, annyira megtetszett neki ez a sportág, hogy mindig várja az alkalmat, hogy edzésre mehessen. – A műkorinak van egy balettos alapja, ami nekem szerencsére megvan, mivel a színházban ezt megtanultam. Ott is nagyon sokat táncolunk, de a műkori olyan nekem, mintha más emberré válnék. Ha jégre lépek, tele vagyok önbizalommal, és úgy érzem, hogy ebben igazán meglelem a boldogságot – foglalta össze. Hozzátette, hogy a későbbiekben szeretne edzői oklevelet szerezni, most azonban egy májusi versenyre készül. 

A lányokat Szakál Katalin edzi, aki 2010-ben Magyar Bajnok volt Junior kategóriában, emellett 11 évig revüzött világszerte. Elmondta, hogy a szakosztály több növedéke ért már el helyezést megmérettetésen, most is négy lánnyal készülnek kispályás versenyre. –  A csapatunkban leginkább jégkorongozók vannak, ők alapból a Szent István Sportiskolai Általános Iskola tanulói, és mellette beleszerettek a jégkocsolyázásba is, de vannak más iskolákból is. Négy éves kortól járnak ide a gyerekek, egészen 18 éves korig – foglalta össze.

A csapat célja amellett, hogy minél több gyereket bíztassanak a sportolásra, olyan értékeket adjanak át, mint a kitartás, alázat és a csapatmunka. – A növendékek a Gigászok Sport Egyesület Műkorcsolya Szakosztályához tartoznak gyakorlatilag. Körülbelül négy éve alakultak, amikor Katalin ide került. Megépítettük ezt a szép nagy jégpályát, akkor találtam ki, ha már van műkorcsolya edző, akkor csináljunk egy ilyen szakosztályt, hiszen volt rá igény, és amint látszik a lányok nagyon szeretik – részletezte Szőke Attila, a Hatvani Gigászok szakmai igazgatója

A szakosztályhoz 4 éves kortól csatlakozhatnak azok a gyerekek, akiket érdekel ez a sportág. Vasárnaponként 14 órától Korisulit tartanak, ahol betekintést nyerhetnek a gyerekek a műkorcsolya világába.

Fotó: Albert Péter