A Danubia Talents Művészeti Egyesület rendkívüli formában, online hirdette meg a versenyt, amelyre a jelentkezőknek videót kellett beküldeni, ezeket pedig nemzetközi zsűri értékelte. Bármilyen nemzetiségű jelentkező benevezhetett, a versenyt 9 hangszeres klasszikus kategóriában hirdették meg, valamint jazz, musical kategóriában is.

Az utóbbiban kiválóan teljesítettek a Kocsis Albert Zeneiskola tanulói. Rácz Patrik első, Lénárt Petra és Vastag Ábel harmadik lett.

Rácz Patrik 23 éves , zenészcsaládból származik, jelenleg Apcon él. 2021-ben Egerben a Szepesi György Barzenész Fesztiválon megnyerte a legjobb produkcióért járó Trilla Díjat olyan zsűritagoktól, mint Esze Jenő, Soma Mamagésa, Balogh Zoltán, Hárs Viktor, és Szepesi Györgyné.

Lénárt Petra 21 éves, Petőfibányán él,  jelenleg az EKE hallgatója óvodapedagógia szakon, az idén diplomázik. 7 éve énekel, korábban zongorázott. A Mátrai Hangok Énekverseny 3. helyezettje. (zsűri: Kertesi Ingrid Lisz-díjas operaènekes,èrdemes ès kivàló művèsz,  Miller Lajos: Kossuth -díjas operaènekes) A zene és a lovak szerelmese, későbbi tervei közt szerepel, a zeneterápia és lovasterápia ötvözése.

Vastag Ábel 21 éves, Ecséden él, a Heves Megyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium – Mechatronikai Technikus tanulója , zenészcsaládból származik, hisz három bátyja is zenél. 7 éve énekel, mellette gitározik, basszusgitározik és zenekari tag. A Mátrai Hangok Énekverseny 1. helyezettje, s a Trilla verseny díjazottja.  Ahogyan fogalmazza:” a zene és az éneklés szerves részemmé vált, és nem tudnám a jövőmet elképzelni nélküle.”

A felkészülésben Szabó Krisztina Pro Urbe díjas énekművész, Heves vármegye kulturális nagykövete, valamint Mezei Rita zongoraművész segített a fiataloknak.