Az aszódi Petőfi Sándor gimnázium diákjai jó hangulatban korcsolyáztak a Hatvani Jégpályán. Közülük a kilencedikes Stógli-Piacsek Soma volt az a szerencsés, aki ötezredikként váltott jegyet a Hatvani Jégpálya pénztáránál. Ezzel pedig egy bögrét és egy tízalkalmas jégpályabelépőt nyert, emellett egy emléklapot is kapott ajándékba. Mindezt Szinyei András alpolgármester adta át neki. Soma elmondta, nagyon boldog, hogy ilyen szerencsés pillanatban vásárolta jegyét, mint mondta, korábban még nem nyert semmit, ezért különösen nagy öröm ez most számára. A korcsolyázást így pedig könnyen gyakorolhatja. – Hatvanban most korcsolyáztam először, amúgy öt éve nem volt kori a lábamon. Síelni viszont szoktam, így szerintem könnyebb, az biztos, még egyszer sem estem a jégen – mondta.

Szinyei András alpolgármester elmondta, nagy öröm, hogy még alig nyitott meg a jégpálya, de már ötezren váltottak jegyet. – A korábbi évekhez képest sokkal hamarabb meglett az ötezredik korcsolyázó, ez is mutatja, hogy mennyire népszerű a jégpálya. Számos helyről látogatnak el ide, most éppen aszódiak. Tényleg öröm hatvaninak lenni – fejtette ki az alpolgármester.

A jelenlegi jogszabályok szerint nem szükséges a védettségi igazolvány a jégpálya használatához. A szervezők azonban mindenkit arra kérnek, hogy a látogatók továbbra is figyeljenek egymásra, a járványügyi előírásokat tartsák be, illetve lázasan, betegen lehetőleg senki ne használja a jégpályát. A jegyvásárlás során a maszk viselése ajánlott, az öltözőkben azonban kötelező hordani.