A zöld színű tértivevénylapot (amit korábban a Posta a küldemények hátoldalára ragasztott) a Magyar Posta 2021-től már nem kéri a tértivevényes levelek feladásakor. A tértivevényes levél kézbesítési információit az elektronikus kézbesítési igazoláson (EKI), vagy annak hiteles papíralapú másolatán érhetik el az ügyfelek. Ez a dokumentum szolgál hiteles okiratként a kézbesítés részleteiről.

Az elektronikus feladást a Posta 2020. júliusától árban is előnyben részesíti. Amennyiben továbbra is papíralapú feladási okiratot használ, magasabb feladási díjjal kell számolnia. Amennyiben teljes mértékben elektronikus útra szeretné terelni postázását és ezt a legegyszerűbb módon szeretné megoldani, lehetőséget nyújt az ePostakönyv.

Az alkalmazás teljes mértékben kiváltja a papíralapú feladójegyzék használatát és a kedvezőbb feladási díjak mellett itt fogadhatja elektronikus kézbesítési igazolásait a tértivevényes levélküldemények esetében. Az ePostakönyvről bővebb információkat az alábbi linkre kattintva érhet el: https://posta.hu/epostakonyv_hasznalat