Folyamatos támadások érik a hatvani városvezetést két helyi portálon. Ön szerint mi áll ennek a hátterében?

Ez egy lejárató kampány része. Ilyen piszkos eszközökhöz nyúlnak azok, akik nem tudnak eredményeket felmutatni, akik nem tudnak fair módon küzdeni, akiket nem érdekel, milyen károkat okoznak ez esetben a városnak és a hatvaniaknak, csak a saját érdekeik vagy éppen bosszújuk után mennek.

A rosszindulatú írásokat közlő portálok – a 60lap.hu és a Hatvanonline- véleményoldalakká silányultak. Többségében szerző nélküli vélemények mögé bújva igyekeznek eladni a tényeket nélkülöző támadásaikat. Én személy szerint értetlenül állok az ilyen aljas módszerek előtt.

Én egy békés, fejlődő Hatvan és közösség építése mellett köteleztem el magam és kitartok emellett még akkor is, ha ezek az oldalak hamis színben akarják feltüntetni Hatvant.

Úgy fogalmazott, hogy ezeknek a weboldalaknak a rosszindulatú ténykedése káros a hatvaniaknak is. Ezt miért gondolja így?

Csak, hogy két példát említsek. A Hatvanonline odáig is elment, hogy a jégpályán egy kisfiúból – aki a nyereményét vette át – egy cikkben gúnyt űztek. A pulóverét gúnyolták csak azért, hogy bele tudjanak kötni ebbe a hatvaniak által nagyon kedvelt lehetőségbe. Persze a Facebookon azonnal áradtak a felháborodott hozzászólások, így gyorsan törölték a cikket. Engem is dühített, hogy képesek egy iskolás fiúba is belerúgni csak, hogy rosszat írhassanak Hatvanról.  Nem ez volt az egyetlen eset, hogy egy tisztességes, ártatlan polgár esett áldozatul a Hatvanonline utálatkampányának. A Hatvani Galéria kiváló dolgozójának, – aki már hosszú ideje segíti az igazgató munkáját – a szakmai kitüntetését és alkalmasságát is lehúzták. Ez pedig azért káros nekünk, hatvaniaknak, mert egy összetartó és eredményes közösséget akarnak szétverni.

Meddig folytatódhat ez a támadássorozat?

Az bizonyos, hogy már a következő vádaskodó cikk gyártásán dolgoznak ezekben a médiumokban, s ennek bárki a céltáblája lehet, aki eltér a Hatvanoline és a 60lap oldalakon éltetetett politikusok érdekeitől. Aki ki meri mondani, hogy a saját városa az első, és új támogatási formákat bevezetve segíti a hatvaniakat, az ellen hadjáratot folytatnak,  megpróbálják lejáratni. Mindennek megvan a maga ideje, a kampány nem most, hanem ősszel kezdődik. Nekünk addig is sok tennivalónk van, mert a most bevezetett támogatási formákkal egy olyan, eddig nem létező rendszert alakítottunk ki, amely iránt több ezer hatvani érdeklődik, nyugdíjasok, családosok, fiatalok. Ezért erre koncentrálunk, folytatjuk a felújításokat, beruházásokat.

A magam részéről azon leszek, hogy a következő időszakban is béke és nyugalom legyen Hatvanban!