Ugyan az elmúlt évben, a járványhelyzetre való tekintettel elmaradt a városi nőnapi köszöntés, idén, a korlátozások enyhítése és teljes eltörlése miatt megvalósulhatott az ünnepi műsor. A Nagy Endre Rendezvényteremben gyűltek össze a hatvani hölgyek, hogy együtt, közösen éljék át ezt a kiváltságos napot. A település polgármestere pontosan ezt emelte ki: a hatvaniak, mikor szükség van rá, páratlan erővel képesek összefogni és együtt kiállni a közösségért. Ez pedig kifejezetten igaz a nőkre. Ahogy mondta: a nők azok, akik egyben tartják a családot, akik megtestesítik az otthon melegét, széppé teszik a mindennapokat, akik segítik és katalizátorként működtetik a világot. – Rengeteg szóval lehet jellemezni a nők helytállását: önzetlenség, szeretet, bátorság. De az aktualitásokat nézve csak keressük a szavakat, mit mondhatunk azokra a nőkre, akik saját testükkel és lényükkel kényszerítik megállásra a tankokat tőlünk pár száz kilométerrel keletre? Páratlan erővel rendelkeznek a nők! – fogalmazott Horváth Richárd városvezető.

A női erőről, a női szépségre vitte a fókuszt Csordás Tibi, a Fiesta együttes egykori énekese, aki számtalan dalban fogalmazta és énekelte meg a hölgyek iránti tiszteletet.

Hajdu Steve pedig fizikailag nem hozta el a feleségét a hatvani fellépésre, de érezhetően jelen volt a színművész szavai, történetei és szeretete által. Műsorában Petőfi verseit tolmácsolta angol nyelven, és a rapszámokkal, interaktív módszerekkel, a közönséget bevonva erősítette a hangulatot.

A program végén egy hölgy sem távozhatott üres kézzel, mindenki kapott egy szál virágot a nemzetközi nőnap alkalmából.