Üdítős, mosószeres, testápolós kupakokat, tejesdoboz, sampon, balzsam, de fogkrémes tubusok kupakjait is beledobhatjuk a most kihelyezett piros, szív alakú gyűjtőpontokba. Mindezeket a Hatvani Karitatív Összefogás ötlete nyomán állították fel a város két pontján. A Kossuth téren azonnal meg is kezdődött a gyűjtés, a két kis nyíláson, kétoldalt lehet beledobálni a kupakokat. A tervek szerint mindig megadott céllal és mindig helyieknek segítenek majd a kupakok által.

– Az első választottunk, a nehéz helyzetben élő hatvani Bánkúti Zoltán és családja. Most az ő megsegítésükre zajlik ez a gyűjtés. Egy féléven át, minden összeg, ami ezáltal jön össze, azt nekik ajánljuk fel, hogy ezzel könnyítsük meg a mindennapjaikat. Bízunk benne, hogy a hatvaniak nagyon sok kupakot fognak idehozni. Mi hatvaniak, mutassuk meg a szívünket! – fogalmazott Smidné Vereb Julianna, a Hatvani Karitatív Összefogás vezetője.

Horváth Richárd polgármester szerint jó látni, hogy egyre több az ilyen megmozdulás és összefogás a városban, hiszen a hatvaniak már számtalanszor megmutatták, hogy együtt, közösen bármilyen akadályt le tudnak győzni. Ez a mostani pedig egy nagyon jó példa arra, hogy az egymással való törődést is ki tudják fejezni.

Amikor a gyűjtőedények megtelnek, akkor a benne lévő kupakokat felvásárolják, majd ezeket újrahasznosítják, így például kukák, különböző edények, műanyag szerszámok vagy gyeprácsok készülnek belőlük. Ezzel pedig a környezetünket is kíméljük és egy jó ügyet is segíthetünk. A gyűjtésbe a gyerekek is szívesen bekapcsolódnak, mivel izgalmas dolog és a tudatos nevelés is megvalósul vele.

A szíveket – amiket Pál Péter és Csejtey Zoltán készített – a Kossuth téri játszótér és az újhatvani templom közelében lehet megtalálni.