Bár a hagyományos beöltözős felvonulást már megtartották a Hatvani Százszorszép Óvoda gyermekeinek az intézményben, a legtöbben most is jelmezben érkezett az 5. Számú Általános Iskola tornatermében megrendezett farsangi mulatozásra. Sokan hercegnőnek, szuperhősnek vagy kedvenc mesefigurájuknak öltöztek. Juhász Janka például angyalnak öltözött, míg Bedő Benett a legjobban kedvelt magyar válogatott labdarúgója volt.

A rendezvényen a fiatalok láthatták a Guliba Társulat „Csípd meg, fogd meg, eredj utána!” című mesés, táncos műsorát, amibe a gyerekeket is bevonták. A szülők is aktív részesei voltak a rendezvénynek, többen közülük jelmezt is öltöttek. A maci csoportos Hunor édesanyja tavasz tündérként érkezett, mint mondta, gyermekeivel szeretné azt éreztetni, hogy azzá válhatnak majd, akivé akarnak. Hozzátette, hogy jó kezdeményezésnek tartja ezeket a közös eseményeket. – Fontosnak tartom, hogy részt vegyek ezeken a programokon. Amellett, hogy látom a gyermekemet, hogyan viselkedik közösségben, új emberekkel találkozom, az ismerősökkel pedig mindig tudunk ilyenkor beszélgetni. Úgy gondolom, hogy ez a hatalmas óvodai rendezvény közösség- és értékteremtő – részletezte Pangl-Szarka Dorottya.

A Százszorszép Óvoda azzal a céllal rendezte meg a bált, hogy a gyerek és a szülők egyaránt felszabadultan tudjanak ünnepelni. – Igyekeztünk a kollégákkal vidám, élményt nyújtó programokat összeállítani. Olyan eseményt szerettünk volna megvalósítani, ahol a kicsik nem azt érzik, hogy erőltetett, kötelező dolog a farsangolás. Ma nem szerepelni fognak, aktív nézői és résztvevői lesznek ennek a mulatozásnak. Külön öröm, hogy a szülők most is ilyen szép számmal becsatlakoztak hozzánk – foglalta össze Nagyné Kiss Gabriella, a Hatvani Százszorszép Óvoda igazgatója.

Az eseményre táncházzal is készültek, a résztvevők hatalmas kört alkotva tanulták a lépéseket. Mindezek mellett büfével és zsákbamacskával készültek a szervezők, a legkisebbeket pedig arcfestés és csillámtetoválás is várta.

Fotó: Albert Péter