A Lesznai Anna Módszertani Intézményben rendezték meg azt a komplex tanulmányi versenyt, amelyet tanulásban akadályozott diákok részére hirdetnek meg évről évre. A vetélkedőt már 43. alkalommal hirdette ki az Oktatási Hivatal.

A programot többek között Horváth Richárd polgármester és Szinyei András alpolgármester nyitották meg. A városvezető beszédében azt hangsúlyozta: ennek a napnak az egyik legfontosabb célja az, hogy a diákok jól érezzék magukat a verseny közben és jókedvűen, magabiztosan tudjanak beszámolni a tudásukról.

A megmérettetésre Heves megyéből hat iskolából érkeztek résztvevők, ebből öt gyógypedagógiai intézmény egy pedig többségi általános iskola volt. Összesen 23 tanuló mérhette össze a tudását 6-7. osztályos évfolyamból.

Ványi Lászlóné, a Lesznai Anna Módszertani Intézmény igazgatója azt mondta: a verseny szakmai és szervezési feladatai komoly munkát jelentettek, ugyanis a zsűrizésben csak gyógypedagógus kollégák vehettek részt.

– A tehetséges tanulók felkészítése sok pozitív „járulékos haszonnal” jár. Megvalósul a tanulók személyiségének fejlesztése, az egyéni bánásmód érvényesülése, a sajátos nevelési igényű tanulók tehetséggondozása, emellett sikerélményekhez is jutnak a diákok – részletezte az intézményvezető. Hozzátette: a verseny során az önértékelés és a külső értékelés optimális elfogadásának fejlesztésére is alkalom nyílik.

A diákok négy fős csapatokban összesen hat tantárgyból mérhették össze tudásukat. A megyei válogatóban elsőként végzett csapat képviselheti az adott megyét és intézményt az országos döntőben.

Fotó: Albert Péter