A tavaly Hatvan díszpolgárává választott belgyógyász, Köles József volt a Beszélgetések a Daliban rendezvénysorozat vendége a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Házban. Az eseményen Tompa Z. Mihály, az intézmény vezetője kérdezte a gyógyítót egyebek mellett életéről, hivatásáról, valamint az Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézetben eltöltött több mint öt évtizedes munkájáról. Mindezeken kívül a jelenlévők többet megtudhattak családjáról, életszemléletéről és szabadidős tevékenyégeiről, valamint arról, hogy szerinte milyen szerepe van az életben a humornak.

Megfrissíti, kicsit megfiatalítja, megnyugtatja a lelket, erre óriási szükség van. A mai világban pedig különösen, amikor az ember életének nagy részét feszültség tölti ki. Ha találunk jó humort, azt tanácsolom, fogadjuk szívesen – részletezte.

A beszélgetéseket mindig műsorral színesítik, a mostani alkalomra Köles József készült több előadással. A résztvevők hallhatták őt egyebek mellett szavalni, novellát olvasni, de a gyógyító lányaival és unokájával közösen is énekelt.

Fotó: Albert Péter